Chutná bramboračka s houbami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 924 kJ / 460 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,25 g |
Tuky | 33,60 g |
Vláknina | 13,58 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 28,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Proti vodnatelnosti nepodušených zamrazených hub existuje jedna dobrá rada - houby nesmí před vařením rozmrznout - je třeba je opravdu hodit zmrzlé rovnou do hrnce nebo na pánev - pak není poznat, že byly zmrazené.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2018 20:18
casino: v pořádku
17. 4. 2018 19:45
hosta: mrazím jen hříbky, ale dostala jsem vloni hodně hub, takže zkouším i takto, sušené už nemám
17. 4. 2018 17:50
Ivace64:
NIKDE, v surovinách ani v postupu, NEBYLA původně zmínka o mražených houbách
Tak nám, prosím, račte laskavě odpustit, že jsme se na úkor vaší nedostatečnosti bavili o SUŠENÝCH houbách
NIKDE, v surovinách ani v postupu, NEBYLA původně zmínka o mražených houbách
Tak nám, prosím, račte laskavě odpustit, že jsme se na úkor vaší nedostatečnosti bavili o SUŠENÝCH houbách
17. 4. 2018 16:30
hosta: tak to já taky a ještě křemeňáky a i lišky, ale ty většinou sníme hned
17. 4. 2018 16:25
maris: asi záleží taky na druhu hub, pokud jsou to měkké kačenky nebo starší rourky, tak je to možné, já mrazím jen pevné tvrdé mladé houby - hnědáky a převážně hříbky
17. 4. 2018 16:08
Ivace64: já je zamrazuji vždycky tepelně zpracované tak s tím problém nemám. Ptala jsem se protože píšeš, že je dáváš ke konci. Nevím jak dlouho před koncem,ale syrové se přeci musí dostatečně povařit. Mně se houby nikdy nerozvařily
17. 4. 2018 15:55
casino: tak to jsem zkusila před měsícem vařit houby hned na začátku, už nikdy. houby šly asi někdy před tím okolo, hledali jsme je oba v polévce, jen něco "slizského" tam plavalo, takže zamražené jen, jak píši
17. 4. 2018 15:46
maris: dělám jednou tak, podruhé tak, někdy je pokrájím na kousky, podusím 10 minut v troše vody, zcedím, nasáčkuji a dám do mrazáku.
nebo : jen zasyrova očištěné pokrájené zmrazím.jsou jako čerstvé…
jinak proti vodnatelnosti nepodušených zamražených hub existuje jedna dobrá rada - houby nesmí před vařením rozmrznout - je třeba je hodit zmrzlé rovnou do hrnce nebo na pánev - pak není poznat, že byly zmražené.
nebo : jen zasyrova očištěné pokrájené zmrazím.jsou jako čerstvé…
jinak proti vodnatelnosti nepodušených zamražených hub existuje jedna dobrá rada - houby nesmí před vařením rozmrznout - je třeba je hodit zmrzlé rovnou do hrnce nebo na pánev - pak není poznat, že byly zmražené.
17. 4. 2018 15:37
Ivace64: zamrazuješ houby syrové nebo tepelně zpracované ?
17. 4. 2018 15:25
hosta: ano, dávám houby zamražené ,když povolí. Někdy je orestuji na másle a pak přidávám do polévky, někdy přidám povolené houby až nakonec, jako nyní, chutnalo a chutná dnes, jednou jsem je vařila hned na začátku a byly rozvařené tak to už nikdy, nebylo to ono.
Je dopsáno
Je dopsáno
16. 4. 2018 22:10
Eja57:
Jj, rovnou
Sušené houby uchovávám v prachovnici; pokud houby beru shora, tak je dávám přímo do jídla (někdy je zlehoučka promnu v dlaních). Ve spodních partiích sklenice s houbami už hrozí nebezpečí přítomnosti jehličí, tak houby krátce propláchnu vodou.
No, nevím proč je máčet a vyhazovat (předpokládám, že tu hnědou vodu kanalizujete) qalitní přírodní barvivo, že
Edit:
hosta:
2 PL mražených hub?
Asi neééé, že
I když vařím z čerstvých hub, tak obvykle přihodím hrstičku rozemnutých sušených hub - jako "voňavku"
Jj, rovnou
Sušené houby uchovávám v prachovnici; pokud houby beru shora, tak je dávám přímo do jídla (někdy je zlehoučka promnu v dlaních). Ve spodních partiích sklenice s houbami už hrozí nebezpečí přítomnosti jehličí, tak houby krátce propláchnu vodou.
No, nevím proč je máčet a vyhazovat (předpokládám, že tu hnědou vodu kanalizujete) qalitní přírodní barvivo, že
Edit:
hosta:
2 PL mražených hub?
Asi neééé, že
I když vařím z čerstvých hub, tak obvykle přihodím hrstičku rozemnutých sušených hub - jako "voňavku"
16. 4. 2018 22:09
Možná jsou míněny houby zamražené - já preferuji do bramboračky houby sušené, které pomalu na tuku bez namáčení nechám změknout, rozvonět, pak teprve zaliji a přidávám vše ostatní. Pokud výjimečně byla polévka z "živých" hub (stejně tak z mražených), tak je osmažím jako základ smaženice, pak voda, brambory atd. Každopádně i u nás jdou houby do polévky první
16. 4. 2018 20:58
Tak..."lesní houby z loňského sběru" tedy přepokládám sušené??? tak ty já namáčím do horké vody aspoň na 20 minut nebo dle receptu ještě i podusím....Ctěné Casino to tam sype rovnou???
16. 4. 2018 20:31
"Ke konci vaření přidáme povařit lesní houby."
No, já dávám vařit houby hned na samém začátku, protože na rozdíl od brambor se houby nerozvaří ani kdybychom chtěli...
No, já dávám vařit houby hned na samém začátku, protože na rozdíl od brambor se houby nerozvaří ani kdybychom chtěli...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 17 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 19 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Houbová omáčka dle Jitky
Effina uvařil před 21 minutami
Bramborový koláč s květákem
Moanka uvařila před 1 hodinou
Květákové placičky
Karoli uvařil před 2 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
kusy.lukas uvařila před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
malami uvařil před 3 hodinami
Chilli con carne
pazderka83 uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
JankaGu. uvařila před 4 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Mischpule uvařila před 5 hodinami
Chutné vafle
JanikM uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rajčatové placky s olivami podle Josefa Maršálka krásně voní po bazalce. Hodí se jako občerstvení nejen na piknik
Přebytek cuket už nerozdávejte a připravte z nich skvělou mouku. S videem je to hračka
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: bramboračka ze sušených hub bramboračka s houbami zamražené houby bramboračka se sušenými houbami bramboračka s houbami top recepty jak dlouho máčet sušené houby jak dlouho macet houby bramboracka z mraženych hub bramboracka ze zmrazenych hub bramboračka a mražené houby houbové recepty brambiracka jak dlouho povařit houby beamboracka s mrazenych hub houby zamražené zmrazene houby a bramboracka bramboračka s mražených hub jak varit zamrazene houby brambiracka s houbami suseny brambiracka s hriby
Suroviny: voda, zelenina, houby lesní, máslo, hraška, kmín drcený, majoránka, cibulka jarní, česnek, sůl, kurkuma, zázvor mletý
Chutná bramboračka s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EM2k
14 názorů