Prostřeno bude tento týden plné mezinárodních chutí. Víte, jak připravit profiterolky?
25. 4. 2022 Vaření
Prostřeno zavítá do Libereckého kraje a vařit budou čtyři ženy a jeden muž. Těšte se na mezinárodní kuchyni, ale taky bude česká moderní klasika. Úkolem týdne budou tentokrát luštěniny, jak je hosté zakomponují do menu, tak aby nikdo nic nepoznal?
Italské profiterolky
Jitka chtěla v Prostřeno soutěžit už dříve, ale maminka jí nedovolila vařit doma. Teď, když má vlastní domácnost, se přihlásila znovu a jde do toho s velkým očekáváním. Sází na mezinárodní kuchyni. Jako předkrm naservíruje italský tatarák, pak thajskou polévku. Jako hlavní chod bude podávat krůtí prso v papilotě. A její dezert ostatní zaskočí, nikdo neví, co to je - profiterolky.
Profiterolky jsou italský dezert. Jsou podobné našim větrníkům, ale krémem jsou plněné uvnitř a mohou být polité čokoládou. Je to velmi „žravé“ a když ochutnáte, nikdy nezůstanete u jednoho větrníčku. Základem samozřejmě je zvládnout odpalované těsto.
Mohlo by vás zajímat
Hutná česká kuchyně
V úterý uvaří terénní sociální pracovnice Petra. Hosty pozve do domu, který si s manželem sami postavili a Petra se dočkala i vlastní šatny v ložnici. Jejím královstvím je však kuchyně. Maminka dvou synů sází na českou kuchyni. Připraví slané palačinky, zelňačku, hovězí na víně se špekovými knedlíky a obrácený jablečný koláč.
Dlouhé složité menu
Ve středu ukáže, co u plotny dovede, maminka na mateřské dovolené Radka. Má dvojčata, ráda jezdí na kole a tráví čas s rodinou a přáteli. Baví ji vaření a péče o domácnost. Hostům připraví moderní kuchyni. Její menu se na papír skoro ani nevejde. Radka sází na mix listových salátů s cherry rajčátky, pečenými dýňovými semínky, dresinkem a domácí sušenou panenkou, jako polévka bude vývar z hovězího žebra se zeleninou, masem a domácími nudlemi, coby hlavní chod US beef blade s pečenými bramborami grenaille s cibulkou a guacamole a nakonec jahody na pepři s mascarpone krémem a čerstvou mátou.
Mohlo by vás zajímat
Luxusní kachní menu
Čtvrteční soutěžní menu připraví prodavačka Sára. Ta miluje vaření, cestování s rodinou a poznávání různých koutů naší republiky. Ráda chodí plavat a baví ji houbaření. Sářino menu zní na papíře luxusně a složitě. Připraví kachní rillettes s domácím opečeným chlebem a jablečným chutney, zeleninovou polévka zjemněnou smetanou s pancettovým chipsem, filírované kachní prsíčko s višňovou omáčkou a bramborovým fondantem a čokoládové brownies se šlehaným mascarpone, bílou čokoládou, malinami a ostružinami.
Výlet do Vietnamu
Jako poslední se k plotně postaví jediný muž týdne - Lukáš. Je spolumajitelem kavárny a baví ho práce se dřevem. Lukáš sází na oblíbenou vietnamskou kuchyni a rozhodne se pro nesmažené vietnamské závitky, Pho Bo, Bún bò Nam Bô a tapiokový pudink.
Mohlo by vás zajímat
Kdo bude taktizovat a kdo bude vtipálkem? Koho v pátek překvapí poklad pod pokličkou? Dívejte se každý den v podvečer na Prostřeno na TV Prima.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
MasterChef Česko na sladko: Jak zvládnout odpalované těsto a upéct perfektní věnečky?
Houbová omáčka s mletým řízkem je hotová během chvíle: Netradiční spojení překvapí úžasnou vůní i perfektní chutí
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 2 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 3 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29