Thajská polévka

KatharinaK Kuchařka: KatharinaK

2-3 porce Polévky 4 názory

Suroviny

450 ml kokosového mléka
curry pasta červená
kuřecí prsa
kousek pórku (nebo jarní cibulky)
nakládaná čínská zelenina (může být i mražená)
sůl a chilli na dochucení
případně rýžové nudle
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do menšího hrnce dáme kokosové mléko, které přivedeme k varu a do něj vmícháme curry pastu dle chuti, já dala asi 3 lžičky.

  2. Prso nakrájíme na menší slabé plátky, které vložíme do kokosového mléka, přidáme pórek a necháme povařit za občasného promíchání.

  3. Přidala jsem i trochu vody, aby bylo polévky více. Osolila jsem a dochutila chilli. Polévka by měla být lehce pikantní, ale záleží na každém, co má rád.

  4. Nakonec jsem vložila nakládanou zeleninu,nechala prohřát a hotovo. Kdo chce, může přidat i rýžové nudle a polévka tak určitě více zasytí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 58 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Thajská polévka

  • KatharinaK KatharinaK(autorka receptu)

    Eja57: Není zač. Kupovala jsem jí v Albertu v oddělení se specialitami z jiných zemí. Mají tam věci např. na sushi, na mexickou kuchyni, thajské pokrmy atd. (koupila jsem tam vlastně i to kokosové mléko a curry pastu) :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    KatharinaK: děkuji, podívám se po ní, do podobných polévek to bude určitě moc dobré:yes:

    Odpovědět

  • KatharinaK KatharinaK(autorka receptu)

    Eja57: Určitě možností je více, ale když se tam to maso povaří, dostane to chuť i od něj. :-8
    Čínskou Nakládanou zeleninu jsem vyfotila a přidala do fotogalerie, tak snad to trochu pomůže. Skládá se ale z klíčků fazolí, jidášova ucha, papriky, mrkve....je ve sladkokyselém nálevu. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Mohu se zeptat - nakládaná čínská zelenina? Co si pod tím mám představit?
    Zaujala mne příprava - já dělám podobně ale úplně naopak, na trošičce neutrálního oleje orestuji kuřecí prso do skoro "hotova", přidám curry pastu, nechám rozvonět, zaliji kokosovým mlékem, chvíli povařím, prso vyndám, po chvilce odpočinku nakrájím na tenké plátky a vložím zpět, dochutím, chili papričku až do talíře nahoru....a dle chuti petrželku, koriandr, určitě měsíček limetky k podávání....

    Odpovědět

Tématické fráze: thajská zeleninová curry polévka

Zapomněl/a jsem heslo