Vietnamská polévka pho bo

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 35 min + vaření vývaru 6 hodin 3 porce Polévky 2 názory

Suroviny

hovězí vývar
500 g hovězího žebra
500 g předního hovězího nebo kližky
2 hovězí morkové kosti
1 cibule
vietnamské koření (skořice, kardamom, badyán)
Dále :
široké rýžové nudle
vietnamská rybí omáčka
300 g zadního hovězího masa - falešná svíčková
jarní cibulka
červená cibule
čerstvý koriandr
k podávání
limetka
chilli papričky
bambusové nebo mungo klíčky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zadní hovězí maso překrojíme na 2 delší úzké špalíky, zabalíme do potravinové folie a dáme do mrazáku.
    Do 5 litrového hrnce dáme omyté maso a kosti, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Jakmile se vytvoří tmavá pěna vše slijeme a hrnec, maso i kosti znovu omyjeme, zalijeme opět studenou vodou a přivedeme k varu. Pokud se ještě vytvoří pěna sebereme ji sítkem, přidáme cibuli, koření a snížíme teplotu tak, aby se polévka táhla těsně pod bodem varu. Vývar táhneme nejméně 6 hodin, vyndáme maso i kosti a přecedíme. Maso uchováme k jinému použití. Vývar dochutíme rybí omáčkou, která nahrazuje sůl.

  2. Asi 30 minut před koncem vaření namočíme rýžové nudle do vlažné vody, aby změkly . Slijeme je zalijeme vřelou vodou a podle návodu asi 2 minuty povaříme. Vyndáme z mrazáku váleček masa a nejlépe sekáčkem nebo širokým pevným nožem nakrájíme tenké, skoro průsvitné plátky. Nakrájíme červenou cibuli na půlkolečka, jarní cibulku a koriandr nasekáme nadrobno. Připravíme na malé mističky měsíčky limetky a nasekané chilli papričky.

  3. Do hlubokých misek dáme nejprve zcezené nudle, na ně rozdělíme plátky masa, cibule i koriandr a přelijeme vřelým vývarem. Maso tenoučce nakrájené se vlivem vařícího vývaru přímo v misce uvaří. Na závěr vložíme do polévky klíčky, nejsou nutné a mohou se nahradit např. perilou. Každý si podle chuti přidá limetkovou šťávu, chilli papričku a rybí omáčku. Doporučuje se nejprve ochutnat a pak přidat limetku, abychom si vychutnali rozdíl.

Poznámka

Vývar si také vařím předem, zredukuji a uchovávám v mrazáku v 3/4 litrových nádobkách k mražení určených. Takový jsem použila i v tomto receptu, jen je třeba zředit studenou vodou a převařit. Na 3 porce je potřeba cca 1-1,2 l vývaru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 291 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vietnamská polévka pho bo

  • casino: :-K díky <3 hezký den

    Odpovědět

  • casino casino

    Není tu žádný komentář..., tak mi snad bude odpuštěno:-K
    ***
    Oběd bez polévky, byť by byla čistě ze zeleniny, není oběd...
    Vybílil jsem lednici, ale takřka se to jíst nedalo...
    ...až teprve pár střiků RYBÍ OMÁČKY mi dovoluje to oné nazvat p o l é v k o u ;-)
    (nejsem vegetarián; pečená káča s rýží následovala vzápětí :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vietnamská polévka pho bo recept vietnamská polévka vietnamská polévka pho bo polévka pho bo vietnamská polévka pho recept vietnamská polévka pho polévka pho bo recept vietnamske polevky recept na polévku pho bo vietnamské recepty polévka pho recept vietnamská polévka pho - bo vietnamská polévka recept pho bo recept polévka pho hovězí recept vietnamská polévka pho nej recept pho bo vietnamske koření polévka pho vetnamska polevka

Zapomněl/a jsem heslo