Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vietnamská polévka Pho Bo

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 395 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 360 min

395 min (35 min příprava + 360 min tepelná úprava)

Vietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého vývaru. Ten můžete mít v zásobě v mrazničce. Skvělá polévka Pho Bo vám bude chutnat.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 711 kJ /
887 kcal
Bílkoviny92,88 g
Tuky54,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 216 mg
Sodík 247 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zadní hovězí maso překrojíme na 2 delší úzké špalíky, zabalíme do potravinové folie a dáme do mrazáku. Krok 2: Do 5 litrového hrnce dáme omyté maso a kosti, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Jakmile se vytvoří tmavá pěna vše slijeme a hrnec, maso i kosti znovu omyjeme, zalijeme opět studenou vodou a přivedeme k varu. Krok 3: Pokud se ještě vytvoří pěna sebereme ji sítkem, přidáme cibuli, koření a snížíme teplotu tak, aby se polévka táhla těsně pod bodem varu. Krok 4: Vývar táhneme nejméně 6 hodin, vyndáme maso i kosti a přecedíme. Maso uchováme k jinému použití. Vývar dochutíme rybí omáčkou, která nahrazuje sůl. Krok 5: Asi 30 minut před koncem vaření namočíme rýžové nudle do vlažné vody, aby změkly. Slijeme je, zalijeme vřelou vodou a podle návodu asi 2 minuty povaříme. Krok 6: Vyndáme z mrazáku váleček masa a nejlépe sekáčkem nebo širokým pevným nožem nakrájíme tenké, skoro průsvitné plátky. Krok 7: Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, jarní cibulku a koriandr nasekáme na drobno. Připravíme na malé mističky měsíčky limetky a nasekané chilli papričky. Krok 8: Do hlubokých misek dáme nejprve scezené nudle, na ně rozdělíme plátky masa, cibule i koriandr a přelijeme vřelým vývarem. Maso tenoučce nakrájené se vlivem vařícího vývaru přímo v misce uvaří. Krok 9: Na závěr vložíme do polévky klíčky, nejsou nutné a mohou se nahradit např. perilou. Každý si podle chuti přidá limetkovou šťávu, chilli papričku a rybí omáčku. Doporučuje se nejprve ochutnat a pak přidat limetku, abychom si vychutnali rozdíl.

TIP: Abeceda polévek - recepty na každý den

Zveřejněno 19. 4. 2018

Poznámka autorky Marie Svarcova

Vývar si také vařím předem, zredukuji a uchovávám v mrazáku v 3/4 litrových nádobkách k mražení určených. Takový jsem použila i v tomto receptu, jen je třeba zředit studenou vodou a převařit. Na 3 porce je potřeba cca 1-1,2 l vývaru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamská polévka Pho Bo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLAn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamská polévka Pho Bo

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLAn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

casino: :-K díky <3 hezký den

Není tu žádný komentář..., tak mi snad bude odpuštěno:-K
***
Oběd bez polévky, byť by byla čistě ze zeleniny, není oběd...
Vybílil jsem lednici, ale takřka se to jíst nedalo...
...až teprve pár střiků RYBÍ OMÁČKY mi dovoluje to oné nazvat p o l é v k o u ;-)
(nejsem vegetarián; pečená káča s rýží následovala vzápětí :-)

Tématické fráze:
vietnamská polévka pho bo recept, vietnamská polévka, polévka pho bo, vietnamská polévka pho bo, pho bo recept, vietnamská polévka pho recept, vietnamská polévka pho, polévka pho hovězí recept, polévka pho bo recept, vietnamske polevky, polévka pho, vietnamské recepty, polévka pho recept, recept na polévku pho bo, vietnamská polévka recept, vietnamská polévka pho - bo, pho bo, vetnamska polevka, pho polévka recept, pho bo polévka

Suroviny:
žebro hovězí, kost hovězí morková, cibule, koření, nudle rýžové, omáčka rybí, svíčková falešná, cibulka jarní, cibule červená, koriandr čerstvý, limetka, chilli paprika čerstvá,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu