Medová kuřecí prsa
Netradiční varianta kuřecích prsou vás překvapí zajímavou kombinací sladké chuti s masem. Karamelizovaný cukr z medu kontrastuje s výrazným citrónem, omáčka je zjemněná máslem. Po tomto jídle se budete olizovat až za ušima.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 224 kJ / 2 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 326,89 g |
Tuky | 46,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 872 mg |
Sodík | 781 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 118,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Někdy do medové směsi přidám lžičku kari koření, maso je pak pikantnější.
Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 10. 2022 15:09
Za nás výborné !!!
25. 3. 2021 18:25
Tak na mě a přítele bohužel moc sladké, ale dobrá nová zkušenost a nové chutě. :)
14. 7. 2020 13:45
Vyzkoušel jsem tento bezva jednoduchý recept.Jsou ty kuřecí prsa výborná......příště zkusím přidat truchu sojové omáčky a česnek.K tomu jsem uvařil nové brabory,takže mnamka!
8. 12. 2019 17:02
Neregistrovaní pánové, jděte se vycpat! Předáváme si recepty, nápady a vychytávky. Nikoliv kritiku přidávaných surovin a ingrediencí. Med ani citron nejsou v receptu proto, aby si zachovaly své priority z hlediska zdraví, ale pro chuť. Ano, některá jídla jsou výborná (chutnají mi), jiná méně, některá už nebudu opakovat...mohu jen slušně poznamenat svůj názor a tím případně upozornit ostatní. Tento recept vyzkouším
12. 9. 2017 12:50
Ely: Podle mne už nevíme co by, zničíte tou přípravou med i citron, když to tady tak čtu tak mě z toho může trefit šlak.
7. 8. 2017 14:07
Josky: Tak to jste měl pobavil Pokud jste to myslel vážně, tak je to spíše smutné. Tak sakra člověk snad umí trochu vařit a dá si v hlavě dohromady, co mu z receptu asi vyleze, ne? Slepě uvařit podle receptu a pak nadávat, že si akorát zkazil ingredience... Pokud jste dal 4 vrchovaté obalené lžíce medu tak se nedivím, je těžké, když někdo nepřemýšlí a jen koná. Jinak recept vypadá zajímavě, jen bych maso udělala zvlášť a až pak "vykoupala" v omáčce.
1. 8. 2017 14:11
Výborné, taky jsem přidala ještě sojovou omáčku a česnek, k tomu jako přílohu brambory z trouby a tak dobrý oběd už jsme dlouho neměli! díky za inspiraci!
6. 5. 2017 10:44
Vyborný. Já tam přidala ještě sezam :)
8. 1. 2017 14:30
Děkuji za inspiraci,dnes tento recept dělal k obědu,a všem moc chutnalo! Dokonce i 12ti letý syn to slupl jako malinu,a řekl,že po dlouhé době normální jídlo! A to jsem měl strach jestli mu bude "sladké" jídlo chutnat. Žena v kuchyni neexperimentuje,když jsem do pánve dával med dívala se trochu podezřívavě,ale ve výsledku jí chutnalo a přistála pochvala. Udělal jsem k tomu bramborovou kaši a přelil ji sosem z pánve.
Jinak jsem dal na prsa ještě trochu pepře a medu dal jen 3 lžíce,a k máslu ještě přilil trochu oleje.
Jinak jsem dal na prsa ještě trochu pepře a medu dal jen 3 lžíce,a k máslu ještě přilil trochu oleje.
18. 12. 2016 12:12
Právě chystám k obědu. Medu jsem dala jen 2 lžíce a přidala jsem adžiku. Vypadá to velmi dobře, sosík je výborný, jen se ještě musí trochu zredukovat a bude hotovo. Jako přílohu dělám šťouchané brambory, mám na ně hroznou chuť. Tak snad si rodina pochutná.
11. 12. 2016 11:55
skipy: Ale je, jen se nesmí přepálit. Vždyť pravý vídeňský řízek by se měl smažit na másle! Máslo je dobré přepustit, nechat zchladnout a pak vylít tzv. rajnkaši, to znamená tekutinu, která po ztuhnutí másla zůstane. Dobré je také přidat do másla trochu oleje.
11. 12. 2016 10:37
máslo není k opékání vůbec vhodné
11. 11. 2016 11:48
Jelikož jsem měla jen trochu medu, tak na 2 lžíce, tak jsem tam přidala švestkovou omáčku.....a je to výborný
15. 10. 2016 11:46
Super! Jednoduché a moc chutnalo! :) A je na každém, kolik medu použije ;)
23. 9. 2016 07:50
Toto je známka gastronomické demence:
Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě
Nebo spolu s řízky opékám i půlky kompotovaných broskví, ty pak položím na hotové řízky, posypu sýrem a ještě zapeču v troubě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 12 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 18 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 20 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 21 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Právě bylo uvařeno:
Falešný španělský ptáček
MarcelaPa uvařila před 5 hodinami
Šlehačkové cukroví
MarcelaPa uvařila před 5 hodinami
"Fajnový" smažený sýr
Elivet uvařil před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
VeronikaMa uvařila před 7 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Peta6 uvařila před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
cvrky uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
Skrabi uvařil před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Houbová kolínka z trouby
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kureci prsa recepty z kuřecích prsou kuřecí prsa recept kuřecí prsa recepty recepty kuřeci prsa kurecí recepty s kuřecích prsou recept na kureci prsa recept kuřecí prsa kuřeci prso kuřecí na medu recept z kuřecích prsou kuřecí plátky na medu oběd z kuřecích prsou recepty na kureci prsa kuřecí plátek na medu kuřecí maso naložené do medu kureci prsa s medem kuřecí prso recepty kuřecí prso recept
Suroviny: prsa kuřecí, med, máslo, šťáva citronová, sůl
Medová kuřecí prsa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEw8
48 názorů