

Kuřecí prsa s jablky
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 střední jablka
- sůl
- olej
- špetka bazalky
- drceného kmínu
- na špičku nože pepře
- skořice
Postup přípravy receptu
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a dáme na olej.
Když začne hnědnout, přidáme okořeněné maso, nakrájené na proužky. Orestujeme, podlijeme a dusíme doměka.
Nakonec přidáme oloupana jablka, zbavená jadřinců a nakrájená na kousky.
Dusíme na mírném ohni asi 5 minut, jen aby jablka změkla a nerozvařila se. Podáváme s rýží, zdobíme brusikovým kompotem.
Poznámka od kuchařky
Já používám rybízový kompot, zavařený jako brusinky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí prsa s jablky
-
Uvidime jakto bude chutnat manzelovi.Voni to pekne a je to vlastne dietni.Podlila jsemto masovym vyvarem tak uvidim jestli jsem to nezkazila.Jinak jsem se drzela receptu.
Dobrou chut! -
edita: :)) Já mám kmín rád, ale zapoměl jsem ho tam vrazit.. :D Rob.
-
mě se to zdá super, výborná jemná chuť, akorát sem tam nedala kmín, protože ho nemam ráda a bez něj je to skvělý
-
no...bez tej brusnicovej zavareniny by to bolo skutocne mdle. a este co som urobila hlupost, nemala som bazalku a tak som pouzila tymian..absolutne sa to tam nehodi...aspon na moj jazyk..som zvedava, co na to povie manzel. ako bunus su tam skutocne tie brusnice, tie cele jedlo ozvlastnilo.
-
dnes jsem to dělala, použila jsem kyselejší jablka (Golden Smith), trochu jsem musela přiostřit barevným pepřem, ale jinak jsem se držela receptu - ty brusinky nemají chybu!!!!
-
Jablka to celé zjemní, dodají tomu mírně sladokyselou, navinulou chuť. Máte pravdu, není tam ani Chilli, ani pálivá paprika, ani Tabasco. Je to jemný, decentní pokrm pro ty, kteří pálivá jídla nemohou.
-
Nevýrazná chuť, jablka jsou tam jakoby navíc.