Kuřecí plátek na kari s kukuřicí

Merylas Kuchař:

4 porce Drůbeží maso 1 názor

21

Suroviny

400-600 g Kuřecích prsou
sůl
kari koření
1 menší konzerva sterilované kukuřice
zhruba 2-3 lžíce oleje
zhruba 3 zarovnané lžičky hladké mouky
Na dochucení je možné použít kousek slepičího bujónu v kostce
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením.

  2. Zprudka je opečeme na horkém oleji z obou stran, vyjmeme, do oleje přidáme trošku hladké mouky, osmahneme, zalijeme studenou vodou, mícháme a necháme zavařit, přidáme maso, sterilovanou kukuřici bez nálevu a necháme velmi mírně vařit, až tuk vystoupí na povrch. Můžeme dochutit slepičí bujónovou kostkou.

Poznámka

Podávám s rýží, je to celkem rychle připravený oběd.

Pokud máme drůbeží vývar, tak použijeme místo vody na zalití a už nedáváme bujón.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí plátek na kari s kukuřicí

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo