

Kuřecí plátek na kari s kukuřicí
Suroviny 4 porce
- 400-600 g Kuřecích prsou
- sůl
- kari koření
- 1 menší konzerva sterilované kukuřice
- zhruba 2-3 lžíce oleje
- zhruba 3 zarovnané lžičky hladké mouky
- Na dochucení je možné použít kousek slepičího bujónu v kostce
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením.
Zprudka je opečeme na horkém oleji z obou stran, vyjmeme, do oleje přidáme trošku hladké mouky, osmahneme, zalijeme studenou vodou, mícháme a necháme zavařit, přidáme maso, sterilovanou kukuřici bez nálevu a necháme velmi mírně vařit, až tuk vystoupí na povrch. Můžeme dochutit slepičí bujónovou kostkou.
Poznámka od kuchařky
Podávám s rýží, je to celkem rychle připravený oběd.
Pokud máme drůbeží vývar, tak použijeme místo vody na zalití a už nedáváme bujón.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí plátek na kari s kukuřicí
-
Rachlovky mě baví