Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Kdo by nemiloval koláče. Nicméně ne vždy je čas a chuť na jejich zdlouhavější přípravu. Tento recept je naopak velmi rychlý, jednoduchý a chutný. Základní lité těsto, tvarohová náplň a pár lžic povidel. Přidejte pár minut práce a po upečení máte lahodný a vláčný moučník ke kávě.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
plech cca 25x35cm
Nutriční hodnoty
Energie | 23 643 kJ / 5 651 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,88 g |
Tuky | 169,11 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 625 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 923,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Hrnkové řezy jsou opravdu výborné, chutnají podobně jako hanácké koláče.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 11. 2020 14:06
Pekla jsem podle tohoto receptu už několikrát, dávám jen méně cukru jak do těsta tak do tvarohu, někdy připravuji s drobenkou, jindy bez a vždy spokojenost. Děkuji za recept.
4. 10. 2020 11:10
pancakes: jistě, jsou i v surovinách - povidlí jsou prostě povidla
4. 10. 2020 10:50
Dobrý den, když nevím, co to je povidlí, můžu místo toho použít normální povidla?
26. 2. 2020 09:45
Velká rychlá dobrota. Měla jsem málo povidel tak jsem sem tam přidala jahody z mrazáku. Luxusní. Přidávám k oblíbeným. Děkuji a doporučuji
23. 2. 2020 20:39
Musím také pochválit tuto buchtu, je to rychlovka. Jen jsem dala méně cukru, ale chuť mě opravdu příjemně překvapila. Určitě jsem nepekla naposledy
29. 11. 2019 09:14
Moc dobrý koláč. Já jsem místo povidel dala mražené jahody (bo jich mám plný mražák a potřebovala jsem uvolnit místo) a výborné to bylo. Hned jsem byla žádaná o recept
23. 11. 2019 19:44
strašně moc sladká
25. 3. 2019 12:21
Díky za recept, koláč je moc dobrý. Mám domácí povidla neslazená a tak nevadilo, že tvaroh je slaďoučký. Posílám bodík a recept ukládám. Bude se hodit, když bude málo času.
17. 3. 2019 23:48
mika59: opraveno, změna
17. 3. 2019 22:45
Před chvílí jsem vyndala buchtu z trouby a po ochutnávce musím konstatovat, že se právě stala jedenim z mých nejoblíbenějších receptů! Také jsem ubrala cukr na polovic a vrchní část těsta trochu zředila. Výsledek je úžasně chuťově jemná, nadýchaná nádhera. Bohužel i pres svou sytost u nás dlouho nevydrží, ochutnávka byla důkladná Dekuji za úžasný recept a všem vřele doporučuji
17. 3. 2019 21:36
Krásný koláč, jen nevím, proč je opět hlavní fotka s drobenkou, když tam nepatří...je to zavádějící. a fotka by měla odpovídat receptu...
2. 3. 2019 12:19
ne.ver:
Díky za vytažení rcp Lidská paměť je krátká a ta moje obzvláště
Povidel se nedostává, byl tedy použit marhulový džem
Trošku jsem si upravil postup:
Spodní část těsta (podle rcp) byla nandána na plech a zbytek těsta na tu vrchní vrstvu byl trochu naředěn mlékem a na koláči se pak rozprostřelo takřka samo
Plech dán do pece při 175°C a teplota vzápětí snížena na 160°C. Pak ještě (při tmavnutí okrajů) sníženo na 150°C (HV). Tímto harakiri způsobem jsem pekl celkově 30 minut
V rcp uvedených 160°C bude tedy OK
Díky za vytažení rcp Lidská paměť je krátká a ta moje obzvláště
Povidel se nedostává, byl tedy použit marhulový džem
Trošku jsem si upravil postup:
Spodní část těsta (podle rcp) byla nandána na plech a zbytek těsta na tu vrchní vrstvu byl trochu naředěn mlékem a na koláči se pak rozprostřelo takřka samo
Plech dán do pece při 175°C a teplota vzápětí snížena na 160°C. Pak ještě (při tmavnutí okrajů) sníženo na 150°C (HV). Tímto harakiri způsobem jsem pekl celkově 30 minut
V rcp uvedených 160°C bude tedy OK
1. 3. 2019 15:11
Buchta nam chutnala, ale po nekolika pecenich jsem si recept upravila tak, ze pouzivam polovinu cukru (nez jak je uvedeno), nedavam pudink ani kyprici prasek, a v naplni vynechavam mliko, protoze i tak je to dost rozblemtany. Buchta je vyborna, dekuji za tip!
1. 11. 2018 12:38
Docela dobrá buchta, jen na mě trošku víc hutná. Ubrala jsem hrnek cukru(půl a půl) a sladká je pro mně akorát (přítel si dosladil navrch moučkovým). Příště zkusím s drobenkou.
2. 10. 2018 21:57
Povedlo se a moc chutnalo! Výborná buchta!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tvarohová buchta na plech tvarohová buchta rychlá buchta na plech buchta s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem vynikající buchty na plech vlacna tvarohova buchta koláč s tvarohem a povidly rychlá buchta s tvarohem a povidly tvarohový koláč buchta na plech s tvarohem a povidly buchta s tvarohem a povidlím dobrá tvarohová buchta tvarohovo povidlova buchta rychlá dobrá buchta buchty tvarohové buchta s tvarohem rychla dobra buchta s tvarohem dobrá buchta s tvarohem tvarohové buchty
Suroviny: mouka hladká, cukr, mléko, olej, vejce, prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, cukr, cukr vanilkový, pudink vanilkový, vejce, tvaroh, povidla švestková
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7gB
268 názorů