Hovězí svíčková Wellington
Máme pro vás podrobný návod, jak tento slavnostní pokrm z hovězího masa připravit. Wellington připravujeme z hovězí svíčkové, šunky a restovaných žampionů, které zamotáme do listového těsta. Na talíři vypadá nádherně a je to opravdu chuťový zážitek.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 15 745 kJ / 3 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 268,04 g |
Tuky | 212,98 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 3,60 g |
Sacharidy | 181,04 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Omáčka Madeira http://www.toprecepty.cz/recept/41322-omacka--made...
Nejstarší recept jsou s použitím crepes místo šunky, ale když jsem si představil palačinku nalepenou zespodu na listovém, tak jsem raději zvolil šunku.
Důležitá je poměrně nízká teplota masa (v mém případě 5°C) z toho důvodu, aby se maso příliš nepropeklo; pokud během přípravy před pečením maso zteplá, pak by se asi měla zkrátit doba pečení… Ke konci pečení to jde rychle: co pět minut navíc, to vyšší stupeň propečení! Kdo má, tak samozřejmě použije vpichový termometr.
„Wellingtona“ jsem pekl zatím pouze 2 x; poprvé měla svíčková asi 1 kg a byla asi 10 dní od porážky dobytčete. Podruhé hmotnila 2 kg a zrála 3 měsíce. Pekl jsem obě stejně, jak výše uvedeno a obě se povedly.
Svíčková je drahé maso… Zkuste si napřed do těch žampionů a těsta zamotat panenku (peče se asi 20 minut), ať víte, co vás čeká s asi 4 x větším kusem masa… Já jsem kliďas, ale těch panenek (nééé že vepřových) co lítalo, bych vám nepřál…
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2015 13:04
8. 2. 2015 23:19
Palacinky? Opravdu! Zdá se, že nejen pro mě je problém obalit maso duxelles. Ty mršky se ho samy ne a nedrží! Zkoušel jsem použít i vepřovou síťku (bránici), ale nadalo se to jíst
cecilka:
Patrně se jedná o módní jídlo, jehož obliba pominula už minimálně před osmatřiceti lety, jak se píše tady v prvním komentáři http://www.cuketka.cz/?p=1001
vybusna: magdalenka:
Víííííítejte v klubu
Bifteky jsem se naučil dělat až podle http://dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefste... ale na LABUŽNÍKOVI jsem se iks krát předvedl jako absolutní kopyto, které nedokáže udělat správný roast beef častěji, než 1x ze dvou případů
Z mého pohledu je Wellington brnkačka
Prosím, zkuste to (nebo snad ho?)
7. 2. 2015 14:00
7. 2. 2015 13:19
7. 2. 2015 13:09
Snáď som svoj názor na recept vyjadrila dosť zrozumiteľne, no nikdy by som si naň netrúfla. preto idem radšej piecť klasické plnené kurča. A obávam sa, že ani kuchári v luxusných reštauráciách si netrúfajú, zatiaľ som ho ani v jednej na jedálnom lístku nevidela.
7. 2. 2015 12:54
7. 2. 2015 10:17
A Wellington - to je utópia.
7. 2. 2015 09:59
Respect
7. 2. 2015 09:40
7. 2. 2015 09:35
7. 2. 2015 01:03
6. 2. 2015 21:42
6. 2. 2015 20:42
6. 2. 2015 20:32
6. 2. 2015 20:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: steak wellington hovězí svíčková svíčková velington svičkova welington svíčková velinkton hovězí svíčková recepty hovězí velington hovězí svíčková recept hovezi welington maso wellington vepřová panenka wellington hovězí svíčková pečeně hovězí svičkova- recepty svickova welinkton recepty z hovězí svičkové wellington recept recepty hovězi svičkova svíčková hovězí wellington steak hovezi panenka
Suroviny: svíčková hovězí, žampióny, šunka, těsto listové, žloutek, olej, hořčice, sůl, pepř mletý
Hovězí svíčková Wellington
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q2mL
15 názorů