Hrbaté maso
Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,86 g |
Tuky | 41,42 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 663 mg |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 8,13 g |
Sacharidy | 129,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.
Místo žampionů lze použít i hlívu ústřičnou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 8. 2017 11:48
Jan: Hliník môže reagovať len vtedy, ak príde do styku s potravinami, hlavne kyslými. Lenže v tomto prípade je len jedlo zakryté. Inak, hliník máte aj v zubných pastách, deodorantoch atd, ktoré bežne používame.
21. 8. 2017 11:19
Marika: Jistě máte na mysli, že alobal je hliník a pokud se uvolní do pokrmu, je to karcinogenní. To ovšem máte pravdu. Musíte to napsat po lopatě, tady jsou lidi nechápaví. Myslím, že je výhodnější přikrýt to prostě skleněným víkem v zapékací míse.
25. 7. 2017 16:46
Lenunka:
25. 7. 2017 16:32
Jana Remkova: jo, pak teprve to bude to pravé ořechové
jinak receptík se mi líbí, zkusím
jinak receptík se mi líbí, zkusím
24. 7. 2017 18:49
Lenunka: , příště to přikryji igelitem , třeba to bude lepší!
24. 7. 2017 18:01
Marika: vtipné...takže nepřikrývat, nechat spálit a pak to teprve bude asi zdravé, že?
24. 7. 2017 16:18
Marika: jako vtip dobrý - takže maso, přikryté alobalem či jinak a pečené (navíc pod nádivkou) je podle tebe rakovinotvorné? Jak jsi na takový blud přišla?
24. 7. 2017 13:27
Marika: já se bodnu!
24. 7. 2017 12:43
Masíčko výborné ale nezdravé,jak přikryjete alobalem a zahřeje se již na 150 st. tak je silně karcinogenní,proto nepřikrývat alobalem !!!
1. 2. 2017 16:18
babika: moc děkuji
1. 2. 2017 13:28
i já jsem dnes loneodolala je to vynikající jídlo přidala jsem do nádivky kousek čínského zelí a červenou papriku, vyníkající pochoutka,přidávám bodík :-
8. 10. 2016 18:09
redwinn: děkuji!!!
8. 10. 2016 15:10
Díky za super recept, dnes jsem poprvé vyzkoušela, místo vepřového jsem dala vykostěná kuřecí stehna a je to naprosto vynikající.
16. 6. 2016 22:45
scarlet: Já děkuji za vyzkoušení!
16. 6. 2016 22:20
Dobrý večer Janičko,
chodím kolem tohoto receptu už strašně moc a moc dlouho. Dnes jsem ho tedy spáchala. Bylo to naprosto úchvatné, strašně moc dobroučké. Jen jsem neměla ten sýr. Ale i tak výborné. Příště to samo udělám i s tím sýrem.
Moc děkuju za recept.
chodím kolem tohoto receptu už strašně moc a moc dlouho. Dnes jsem ho tedy spáchala. Bylo to naprosto úchvatné, strašně moc dobroučké. Jen jsem neměla ten sýr. Ale i tak výborné. Příště to samo udělám i s tím sýrem.
Moc děkuju za recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 14 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 16 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 2 minutami
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 35 minutami
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 38 minutami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 2 hodinami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 2 hodinami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: co uvařit k obědu co vařit v neděli co v neděli k obědu co uvařit v neděli co vařit k obědu co uvařit v neděli k obědu recepty-sova@volny.cz vydavatelství sova co mám zítra vařit co mám vařit co uvarit na nedeli co varit co dobrého k obědu co k obědu bez masa co vařit k obedu recepty nevím co vařit co vařit k obědu z veproveho masa co vařit o vánocích co k obědu recepty-sova
Suroviny: krkovice vepřová, sádlo, olej, žampióny, cibule, šunka, rohlík, mléko, vejce, sýr tvrdý, petrželka zelená
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
189 názorů