Oběd z papiňáku

tejaja Kuchařka: tejaja

Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

1 kg vepřové krkovičky
2 cibule
200 g slaniny
1 kg brambor
mletá sladká paprika
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme.

  2. Na dno kuchty vložíme na tenké plátky nakrájanú slaninu a na kolieska nakrájanú 1 cibuľu.

  3. Na tento základ rozložíme rezne.

  4. V malom kastróliku na oleji speníme nakrájanú cibuľu, odstavíme z plameňa a vmiešame asi 1/2-1 lyžicu mletej papriky. Vlejeme na rezne.

  5. Na to vložíme olúpané zemiaky nakrájané na štvrťky, osolíme, prilejeme 2 dl vody, hrniec uzavrieme a postavíme na oheň.

  6. Od začiatku syčania ventilu varíme 20 minút, potom odstavíme z ohňa a necháme, kým sa veko samo neotvorí.

  7. Na taniere (alebo na misu) vyberieme zemiaky, položíme mäso a prelejeme šťavou s cibuľou a slaninkou. Podávame s kyslou uhorkou alebo akýmkoľvek zeleninovým šalátom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Oběd z papiňáku

  •  Josef Josef(neregistrovaný)

    Bylo to vynikající. Té vody bych tam dal max. 1 dl;-);-);-)

    Odpovědět

  • Jiři Jiři (neregistrovaný)

    mám elektrický papiňak eta 3v1, kde si nastavím dobu vaření a bylo to super.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Jitka: Ďaukujem, som rada, že chutilo :-8:-8:-8

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Skvělé! Skvělé Skvělé!:yes::-* Už jsem to dělala, akorát jsem tam ještě přidala sáček jakékoliv zeleniny... a hned toho bylo víc!;-)

    Odpovědět

  • jan dolezal jan dolezal(neregistrovaný)

  • cao cao(neregistrovaný)

    recept supr, dala jsem maso na nudličky a taky výborný. Takto se mi do papiňáku vejde určitě :-)

    Odpovědět

  • jana.pathova jana.pathova

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Hella, tejaja, dost dobře jsem se pobavila českým a slovenským sviním!:-D:-))Ale recept si ukládám, vypadá skvěle a snad koupím měnší krkovičku od malé svině!:-)):-D:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Hi, hi, mám papiňáky dva, oba s priemerom dna asi 25 cm, keď kúpim krkovičku, tak tá 25 cm nemá :-)Ukladám ku kraju dookola, tie 2-3 vyjdú, podľa veľkosti, potom na ne a akoby do medzier:-) Ale je možné, že české svine sú podstatne väčšie ako naše:-);-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    No tejaja, buď u vás na Slovensku prodávají obří papiňáky nebo u nás v Čechách velké maso :-D:-D. Mě vyšel jeden plátek masa přes celé dno, proto jsem se bála jich dát 6 na sebe. Příště to ale zkusím :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Hella ďakujem. Neboj sa dať surové mäso, bravčovému mäsu 20 minh v papiňáku stačí. Rozložíš ho po celej ploche, podľa veľkosti ti vojdú tak 3-4 ks na plochu, zvyšné daj "medzi" tie prvé. :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Hella ďakujem. Neboj sa dať surové mäso, bravčovému mäsu 20 minh v papiňáku stačí. Rozložíš ho po celej ploche, podľa veľkosti ti vojdú tak 3-4 ks na plochu, zvyšné daj "medzi" tie prvé. :-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Bylo to dobré a hlavně rychlé. Bála jsem se, že to maso nebude propečené - mám malý papiňák a bylo by to 6 plátků masa na sobě - tak jsem to pro jistotu trochu osmahla na pánvi a pak naskládala. Až to budu dělat s menším množstvím, zkusím syrové. Dávám 1.

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Dnes jsem tento recept dělala.Je to dobré,přidala jsem houby mražené a trochu zeleniny mražené.Není potřeba podlévat maso pustí šťávu.Podobné děláme venku na ohni jen se to u nás jmenuje kotlík a Dáváme různou zeleninu(cuketu,papriky,rajčata)ono to udělá takový dobrý sos a vlastně se to tím zahustí.:yes::-)

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Je to zajímavé ,zkusím to udělat,pak dám vědět.:-)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: co na oběd rychlé recepty na oběd dobrý oběd oběd recept vaření v papiňáku recepty na obed co uvařit na oběd vaření v papiňáku recept na dobry obed recept na oběd co dobrého na oběd vepřové v papiňáku dobrý oběd recept oběd recepty obed z veproveho masa vepřové maso v papiňáku levny obed maso v papiňáku levne recepty na obed co zitra na obed

Zapomněl/a jsem heslo