Laciný nedělní oběd

ercicka Kuchařka: ercicka

Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

cca. 750 g hovězího masa
kořenová zelenina
voda
sůl
celý černý pepř
nové koření
petrželova nať
polévkové těstoviny
150 g rajčatového protlaku
2 PL mouky
olej
1 l vody
2 PL cukru
1 KL soli
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z prvej polovice surovin uvarime klasicku hovadziu polievku. Nechame trosku dlhsie varit, aby bolo maso uplne makucke (kto chce maso aj v polievke, pouzije asi kilo masa). V tlakovom hrnci aspon hodinu.

  2. Z oleja a muky urobime svetlu zaprazku (jisku asi) a pretlak dobre rozmiesame v litri vody. Ked je zaprazka hotova, zalejeme ju vodou s pretlakom a tobre rozmiesame. Ochutime cukrom a solou, kto chce, moze pridat nakrajanu bazalku a ml. korenie.

  3. Vyberieme maso z polievky a pokrajame ho na kusy. Ja ho viac varim kvoli detom, ked je take viac uvarene, tak su slachy rozvarene, nevidno ich a potom sa nehraju na chirurgov :o))) Nakrajane maso hodime do omacky.

Poznámka

Podavame s ryzou, knedlou alebo varenymi zemiakmi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Laciný nedělní oběd

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    ercicka pravdu díš, děvče;-)

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    NO jo Jani, ale nazov ostal, ze? ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    ercicka jasně, to chápu, kdysi člověk koupil kus flákoty masa za pár korun. Vzpomínám si, jak našim rodičům ještě vnucovali bůček, když si vzali víc masa. Dneska je bůček nádherný a dělá se z něj všechno, dokonce i hranaté řízky!:-D ale jsou fakt dobré, kdo neochutnal, ať zkusí. Ale už to vlastně zas není nic levného, že jo.

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    no, my sme to varili volakedy, este ked som bola decko, dokonca babka to robila este ked moja mama bola decko a z jedeneho kusa masa mala aj polievku a druhe pre 10ludi, teda myslim babku a mavali to v nedelu, takze pre nich, ked si to prepocitas to bola uspora a nieco vynimocne, lebo hovadzinu nemavali casto, mali len sliepky a na hody husy... ja som to teraz naporcovala s velkymi kusmi masa, lebo na to mame, ale oni toho masa zase tolko na tanieri nemali ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Trošku bych polemizovala s názvem lacný-tedy levný oběd... Holky, víte, koli stojí nejlevnější hovězí maso, třeba i do polévky v České republice? A ještě k tomu 750g?:-)) No, lacnější je tedy už kuřecí, nebo vepřová kýta, ale hovězí mám opravdu jen svátečně.:-( Prodává se tady tzv.hovězí surovina za 25 kč kilo a to je vždycky hned pryč a je to vlastně žebro a mezitím kousek masa, nic moc, ale i tak si to člověk za ty peníze vezme, pokud dají 2-3 kila a děláme z toho zázraky, protože hovězí je tady v průměru kolem 130 korun za kilo;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mäso do polievky sme vždy kupovali zadné a k tomu kosť, aby to mäsko bolo kvalitné. A po uvarení sme ho dávali do paradajkovej, kôprovej alebo uhorkovej omáčky. Teraz hovädziu polievku nevarím, tak už to nerobím, ale to mäsko sa dá veruže dobre využiť. A ak by ste skutočne nevedeli, čo s ním, vyskúšajte toto : http://www.toprecepty.cz/recept/2612-smazene-masov...

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    no vy mate chapov, keby mne uz ani hovadzinu nejedli, tak si to hodim, staci ked nejedia zeleninu :-// a to co jedeavs ty z tej polievky volame "para" a jedavala to hlavne mama a potom si nelozila menej na obed a povedala, ze ona sa uz najedla pary :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    my ked sme toto varievali tak sme hovorili, ze mame cigansky obed....;-) mali sme to s dcerou velmi v oblube...no ale potom som sa vydala a moj najdrahsi nema rad varenu hovadzinu...a potom sa vydala ona a jej najdrahsi nema rad varenu hovadzinu:-S a tak sme s tym skoncili. ja si teraz do polievky hovadzej hodim cely surovy zemiak a potom zjem s tou varenou zeleninou a zemiakom hovadzie na posedenie...muz kruti hlavou a ja mu zas krutim na oplatku hlavou, ked si na ranajky dava zakusky...tak.

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    fotku pridam vecer ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: levny obed tip na oběd levne recepty na obed co uvařit na oběd tipy na oběd levne obedy recepty typ na oběd typy na obed dobrý nedělní obed.cz recepty na oběd levné obědy co na obed dobre recepty na obed nejlevnější oběd tip na dobrý oběd nejlevnejsi obedy recepty recepty na levné obědy typ na dobry oběd levný oběd recept typy na dobrý oběd

Zapomněl/a jsem heslo