Původní švestková povidla
Povidla jsou tradiční náplní buchet, koláčů a také se používají třeba k dochucení omáček. Pokud máte na své zahradě švestku, neváhejte si z jejich plodů uvařit tato skvělá povidla. Trvá to sice déle, ale ten výsledek za to opravdu stojí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 882 kJ / 4 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 200,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jaro před námi - a po něm nastoupí letní sezona zavařování. Je lepší být v předstihu. Tato povidla vařil můj děda v obrovském kotli každý rok (samozřejmě v jiném poměru). Jsou to klasická tuhá povidla, které můžete použít do koláčů i pro diabetiky. http://www.majamotti.eu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2016 11:45
Jinak se stejnym zpusobem da zpracovat i jiné ovoce: klasika jablka, hrusky, ale i tresne, visne a nebo merunky.
24. 2. 2016 21:32
24. 2. 2016 21:25
24. 2. 2016 21:25
24. 2. 2016 21:10
Tato povidla se nemusejí zadeklovávat víčky
Maja Motti:
Klidně mohl zůstat název Pravá švestková povidla
24. 2. 2016 20:44
24. 2. 2016 20:42
24. 2. 2016 20:41
24. 2. 2016 20:37
24. 2. 2016 20:30
24. 2. 2016 20:29
24. 2. 2016 20:23
24. 2. 2016 20:23
24. 2. 2016 20:22
24. 2. 2016 20:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s domácími nudličkami
ffrenciss666 uvařila před 5 hodinami
Kuřecí vývar se zeleninou
ffrenciss666 uvařila před 5 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 11 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 12 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 12 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 15 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 15 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trvanlivá domácí povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Umíte je uvařit téměř bez práce a bez míchání?
Ovocné knedlíky pokaždé jinak: Vyhrají u vás tvarohové, kynuté, bramborové, odpalované, nebo jogurtové?
Desatero rad na téma povidla: Snadno je připravíme z čerstvých švestek, hrušek i jablek
Další recepty
Tématické fráze: jak uvařit švestková povidla švestková povidla bez cukru povidla z blum domácí švestková povidla pravá švestková povidla svestkova povidla delana v troube rychlá švestková povidla švestková povidla recept zavařování povidel povídla švestková švestková povidla blumy povidla klasická švestková povidla švestková povidla pro diabetiky zavařovaní povidla povidla recept top recepty svestkova povidla švestková povidla bez cukru recept pravá švestková povidla recept jak uskladnit povídla
Suroviny: švestky
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
19 názorů