

Švestková povidla - rychlá
Suroviny
- 2-3 kg vypeckovaných švestek
- hrnek cukru
- 1 vanilkový cukr
- lžička skořice
- štamprdle rumu
Postup přípravy receptu
Vypeckované švestky dáme do hrnce - já je dělala v titanové pánvi wok aby se nepřipalovala, přidáme všechny suroviny a rozmixujeme vše v pánvi "tyčákem".
Pak na mírném ohni vaříme asi 3 hodiny, občas promícháme a nakonec plníme horké do sklenic.
Poznámka od kuchařky
Dávka stačí asi na 6-7 skeniček - dle velikosti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Švestková povidla - rychlá
-
Děkuji za uvítání a až zas něco ukuchtím tak přidám.
-
Domácí povidla jsou jedinečná. Já je "peču" v troubě, trvá to opravdu dlouho, ale výsledek stojí za to!!!!!!!!!!!!!!!!
Musí po kusech odpadávat od vařečky, být hustá a tmavá. A ta vůně u toho. Za časů mé babičky se povidla vařila ve velkém kotli a to několik dní. To se ale "kadlátkami" na stromech zajisté jen modralo..
Všem přeji krásný další den babího léta!!! -
Kadlátky jsem neviděl na zahradě alespoň 7 let. Spadají ještě zelené. Škoda.
-
taky dělám povidla,ale 3hodiny se mě zdá málo,já je vařím 6hodin,aby byli pěkně hustý
www.toprecepty
-
Bardotko, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo
Za jednoduchá povidla ti dávám 2.bod