Švestková povidla

lenka-m Kuchařka: lenka-m

Zavařeniny 11 názorů

Suroviny

5 kg švestek
1 kg krystalového cukru
1/8 l vinného octa
1 lusk vanilky
citrónová kůra z 1 citrónu
3 lžíce rumu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Švestky omyjeme, vypeckujeme a umeleme na masovém strojku. Dáme do většího hrnce, přidáme cukr, ocet, nastříhaný lusk vanilky, kůru z citrónu, zamícháme a necháme 24 hodin stát.

  2. Pak vaříme na mírném ohni za stálého míchání až povidla zhoustnou.Přidáme rum a dáme teplé do sklenic, zavřeme víčkem.

Poznámka

Tento recept mám od manželovy matky. Povidla jsou vynikající.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 29 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švestková povidla

  • lenka-m lenka-m(autorka receptu)

    michaela: Takto udělané, horké nalité do sklenic, ihned zavíčkované vám vydrží hooooodně let. Mě se ještě nikdy nezkazily.

    Odpovědět

  • michaela michaela(neregistrovaná)

    Prosím co dělat, aby mi povidla vydrželi i několik let děkuji.:-)

    Odpovědět

  • Evik Evik(neregistrovaný)

    Mohu se zeptat - pokud nemám vinný ocet, můžu použít obyč. ocet? Popř. citronovou šťávu? Díky za odpověď :-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Dnes som urobila 10 pohárov podľa tohto receptu,zaujala ma vanilka a rum:-p,dala som aj trochu škorice a chuťovo sú výborné:yes:Pridávam fotku a +6

    Odpovědět

  • geji geji(neregistrovaný)

    můžu se zeptat...jaký vinný ocet?světlý,nebo tmavý????děkuju:-)

    Odpovědět

  • Vlček Vlček(neregistrovaný)

    také jsem vyzkoušela, ale kdo máte pekárnu na chleba není nic jednoduššího než vařit povidla v ní nemusíte hlídat ani míchat jen dát do sklenic horká povidla a obrátit dnem vzhůru vařím tak i jiné marmelády moc fajn :yes::-))

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Právě zkouším tvoje povidla ,drž palec!:yes::-D

    Odpovědět

  • lep lep(neregistrovaný)

    kuře: a prosím jaký papír používáte k překrytí sklenic?
    a dáváte papír větší, nežli je otvor do sklenice či jak?

    díky předem za odpověď.

    Odpovědět

  • kuře kuře(neregistrovaný)

    recept je dobrý ,až na to míchání,mám recept od spolupracovnice a ten je bez míchání,snad jen poslední čtvrt hodinu.4 kg švestek se vyloupe a dá do kastrolu,zasypeme 30 dkg cukru a přidáme 0,25 l 8% octa,přikryjeme poklicí a 24 hodin necháme odležet,pak postavíme na sporák /na plynovém musíme dát plotýnku/ a vaříme 2 hodiny na mírném plameni přikryté poklicí,další 1 a půl hodiny vaříme odkryté,potom už raději míchám,než povidla úplně zhoustnou,dám do sklenic překrývám kolečkem papíru namočeným v rumu a zavíčkuji ,vydrží i několik let ,v žádném případě 3 a půl hodiny nemíchat.

    Odpovědět

  • šimajda šimajda(neregistrovaná)

    Jestli-že tento recept pochází z jižních čech tak je určitě :-p .Až budu mít švestky tak to hned zkusím. Ted si to zatím stáhnu.:-))

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: povidla recept povidla recept na povidla domácí povidla švestková povidla v domácí pekárně recept povidla domácí povidla recept jak se vaří povidla švestková povidla z domácí pekárny vaření povidel recept na domaci povidla povidla v domácí pekárně povidla v troubě vaříme povidla povidla z domácí pekárny povidla ze svestek sveskova povidla povidla v pekárně jak uvarit povidla povidla recepty

Zapomněl/a jsem heslo