Švestková povidla
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 29 923 kJ / 7 152 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 125,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 205 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 638,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept mám od manželovy matky. Povidla jsou vynikající.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2016 15:34
michaela: Takto udělané, horké nalité do sklenic, ihned zavíčkované vám vydrží hooooodně let. Mě se ještě nikdy nezkazily.
29. 8. 2016 13:38
Prosím co dělat, aby mi povidla vydrželi i několik let děkuji.
17. 9. 2013 19:51
Mohu se zeptat - pokud nemám vinný ocet, můžu použít obyč. ocet? Popř. citronovou šťávu? Díky za odpověď
10. 10. 2012 17:04
Dnes som urobila 10 pohárov podľa tohto receptu,zaujala ma vanilka a rum,dala som aj trochu škorice a chuťovo sú výborné
Pridávam fotku a +6
4. 9. 2012 17:18
můžu se zeptat...jaký vinný ocet?světlý,nebo tmavý????děkuju
28. 8. 2012 14:59
také jsem vyzkoušela, ale kdo máte pekárnu na chleba není nic jednoduššího než vařit povidla v ní nemusíte hlídat ani míchat jen dát do sklenic horká povidla a obrátit dnem vzhůru vařím tak i jiné marmelády moc fajn
7. 8. 2012 13:39
7. 8. 2012 11:22
Právě zkouším tvoje povidla ,drž palec!
28. 10. 2010 23:26
kuře: a prosím jaký papír používáte k překrytí sklenic?
a dáváte papír větší, nežli je otvor do sklenice či jak?
díky předem za odpověď.
31. 1. 2009 17:25
recept je dobrý ,až na to míchání,mám recept od spolupracovnice a ten je bez míchání,snad jen poslední čtvrt hodinu.4 kg švestek se vyloupe a dá do kastrolu,zasypeme 30 dkg cukru a přidáme 0,25 l 8% octa,přikryjeme poklicí a 24 hodin necháme odležet,pak postavíme na sporák /na plynovém musíme dát plotýnku/ a vaříme 2 hodiny na mírném plameni přikryté poklicí,další 1 a půl hodiny vaříme odkryté,potom už raději míchám,než povidla úplně zhoustnou,dám do sklenic překrývám kolečkem papíru namočeným v rumu a zavíčkuji ,vydrží i několik let ,v žádném případě 3 a půl hodiny nemíchat.
2. 1. 2009 11:08
Jestli-že tento recept pochází z jižních čech tak je určitě .Až budu mít švestky tak to hned zkusím. Ted si to zatím stáhnu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Mechový dort (se špenátem)
Přidáno před 11 hodinami

Salko roláda
Přidáno před 15 hodinami

Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Přidáno před 19 hodinami

Marocká květáková polévka s mandlemi
Přidáno 20. 5. 2022 20:23

Čokoládovo-banánové nanuky s tvarohem
Přidáno 20. 5. 2022 17:11

Ovocné želé bonbony
Přidáno 20. 5. 2022 11:16
Právě bylo uvařeno:

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
uvařil/a vcastkov
před 5 hodinami

Halušky se zelím a uzeným
uvařil/a sabatova.daniela@tiscali.cz
před 6 hodinami

Zelí, houby a těstoviny z jednoho hrnce
uvařil/a Elivet
před 6 hodinami

Kynutý ovocný koláč s tvarohem
uvařil/a Ellen1
před 7 hodinami

Sýrová omeleta s bramborem ala Smažák
uvařil/a daninako
před 7 hodinami

Ořechový zákusek
uvařil/a csicsova
před 8 hodinami

Jarní chlebíčky
uvařil/a Petra Dvor.
před 8 hodinami

Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
uvařil/a Smisek32
před 9 hodinami

Bostonský krémový koláč
uvařil/a mirisek666
před 9 hodinami

Levná a rychlá bublanina
uvařil/a paprika1000
před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: povidla recept povidla domácí povidla recept na povidla švestková povidla v domácí pekárně recept povidla domácí povidla recept jak se vaří povidla švestková povidla z domácí pekárny recept na domaci povidla vaření povidel povidla v domácí pekárně povidla v troubě povidla z domácí pekárny sveskova povidla povidla ze svestek vaříme povidla povidla v pekárně jak uvarit povidla povidla recepty
Suroviny: švestky, cukr krystal, ocet vinný, vanilka, kůra citronová, rum
Švestková povidla
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkky
11 názorů