Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,68 g |
Tuky | 13,06 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 193,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Navíc ještě odkaz na "Jemné noky", které jdou použít na slano i na sladko:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2019 21:04
15. 11. 2019 20:55
15. 11. 2019 19:32
15. 11. 2019 19:22
15. 11. 2019 19:15
15. 11. 2019 18:41
3. 11. 2019 16:33
3. 11. 2019 15:31
3. 11. 2019 15:10
( Já dělám brknedle úplně jinak - uvařím brambory oloupané nakrájené na kousky v osolené vodě, měkké sliji, v tom samém hrnci šťouchnu šťouchadlem na brambory, minutku nechám vypařit, na půl kila prsknu jedno vejce a přisypávám dětskou krupičku do křehké konzistence - cca 200 g, dle sezony přidám trochu bramborového škrobu, bleskově ušoulám knedle a rovnou dávám do už vařící vody...lepší neznám...)
3. 11. 2019 14:37
3. 11. 2019 13:28
Já jen stále dokola si myslím, že podle receptu musí být začátečník schopen uvařit...a z "500 g brambor + 2 vejce + mouka + sůl" nemá šanci...jaká mouka? kolik? jaké brambory - uvařené? studené?...
Proto jsem si dovolila navrhnout tu formulaci "brknedlík z půl kila brambor dle vlastních zvyklostí", to ať si každý najde "svůj knedlík"...a zrovna tady si myslím, že z některých typů těst ty vlastně noky u jinak fajn receptu nebudou fungovat bo budou jak beton....
3. 11. 2019 11:35
3. 11. 2019 10:09
Mám trochu problém s tím "těstem"...buď popsat jak se má udělat... a nebo jednodušeji "těsto na bramborové knedlíky dle vlastních zvyklostí z půl kila brambor"...každý je dělá trochu jinak....
( a nejsem si jistá, že všechna těsta na brknedlíky jsou na tuhle přípravu vhodná...zrovna to moje asi ano...)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kedlubnový salát
Přidáno před 8 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 9 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 23 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno 11. 6. 2024 17:56
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno 11. 6. 2024 17:28
Právě bylo uvařeno:
Meruňkový koláč
trousilova uvařila před 6 minutami
Řecké patates
KatkaCechova uvařila před 6 minutami
Babiččina kulajda
hajibuni uvařila před 53 minutami
Salát s cottage sýrem
Franibald uvařil před 2 hodinami
Kuře na paprice od Andy
Jirka6363 uvařila před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
OstravskyOtec uvařil před 4 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
jana.mit uvařila před 4 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Lennulinka uvařila před 5 hodinami
Čevapčiči podle retro receptu
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Hovězí v žampiónech s brokolicí
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové těsto je velmi variabilní. Vytvoříme z něj výborné sladké i slané pokrmy. Hodí se na obědy, večeře i chutné moučníky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Báječné švestkové knedlíky: Vyzkoušejte tuto pochoutku z různých těst
Další recepty
Tématické fráze: toasty nahlovsky gnocchi na sladko recept plněné taštičky podle náhlovského švestková omáčka podle náhlovského
Suroviny: brambory, vejce, sůl, mouka, povidla švestková, mléko, cukr, skořice mletá, čokoláda, oříšky, šlehačka
Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rO8E
13 názorů