Švestková omáčka
Hledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany, rozhodně nehledejte dál a směle ho vyzkoušejte.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 228 kJ / 1 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,19 g |
Tuky | 59,18 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 182 mg |
Sodík | 473 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 102,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBy
Moje poznámka
Švestková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBy
Nejnovější recepty
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 19 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketový koláč s ovocem
Vlasti80 před 3 hodinami
Angreštový nadýchaný koláč
ivetdvorak před 4 hodinami
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 14 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 14 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 15 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 15 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 16 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 16 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 18 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 20 hodinami
Tématické fráze:
švestková omáčka k masu,
recept na švestkovou omáčku,
vánoční černá omáčka,
švestková omáčka k masu z povidel,
vánoční omáčka,
švesková omáčka,
omacka ze susenych svestek,
omačka ze švestkovych povidel,
švestková omáčka na maso,
uzené a švestková omáčka,
omáčka ze švestek,
svestkova,
černa omačka vanočni,
vepřová panenka se švestkovou omáčkou,
uzené maso se švestkovou omáčkou,
recept švestková omáčka k masu,
omáčka z povidel,
švestková omáčka sladká vánoční,
uzené se švestkovou omáčkou,
švestková šťáva
Suroviny:
povidla švestková,
švestky sušené,
švestky,
sůl,
skořice,
vývar z uzeného masa,
koření hřebíček,
cukr krupice,
kůra citronová,
smetana 12%,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (14)
Nevím
Toto je zajisté vytuněný rcp
Proč potlačovat typickou chuť?
S masovým vývarem je chuť plnější než s kohoutkovou, ale i s vodou je to dobrota
Časem jsem povidlovou omáčku dotáhl k dokonalosti tím že ji dělám na opražené cibuli (+ zásmažka)
Minulý týden u nás byla (+ sekané ořechy + rozinky + žbrdolec rumu, který podpoří typickou chuť
Znám jí už od dětství ,říkala jsem jí čokoládová omáčka . Je opravdu výborná vyskoušejte jí s přidáním toho rumu/1pol,lžíce/.Pěkný večer.