Kokošky

tejaja Kuchařka:

Sladká jídla 5 názorů

54

Suroviny

brambory (uvařené ve šlupce)
polohrubá mouka
1 vejce
sůl
švestky
olej
strouhanka
práškový cukr ( alebo mletý mak + cukor )
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z nastrúhaných zemiakov, múky, vajca a soli vypracujeme cesto. Odoberieme z neho malé kúsky a zabalíme do nich slivky, urobíme guľky.

  2. Z ostatného cesta ušúľame šúľky s polomerom asi 1 cm, narežeme na kúsky dlhé 3 cm - kokošky.
    Zvlášť uvaríme v slanej vode guľky a zvlášť kokošky.

  3. Na oleji opražíme strúhanku, pridáme cukor a vložíme uvarenú guľky a kokošky.

  4. Podávame na každú porciu kokošky s niekoľkými guľkami.

Poznámka

Namiesto strúhanky môžeme použiť mletý mak + cukor.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kokošky

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo