Pavlova (dort)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 599 kJ / 1 577 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 5,78 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 361 mg |
Sůl | 0,72 g |
Sacharidy | 363,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pavlovu nikdy neplníme krémy na tzv. ,,vodní" bázi (obsahující tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu apod.). Ideální je vyšlehaná smetana s trochou mascarpone, které šlehačku zpevní a ta poté udrží stabilitu i bez ztužovačů. Taktéž nikdy nesmí přijít do přímého kontaktu s ovocem či ovocnou šťávou, opět by začala vlhnout a téct.
Pavlovu skladujeme v lednici max 24 hod, poté může začít příliš vlhnout. Pokud ji ale potřete čokoládou a teprve potom navrstvíte krém, vydrží Pavlova v lednici i 48 hod.
* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2021 07:37
Veronika.Hrozna: to máte pravdu jak píše Casino, je určena k rychlé spotřebě. Upéct, naplnit, nechat odležet a sníst
2. 2. 2021 07:19
casino: Přesně!
2. 2. 2021 07:13
MiskaKulicka: Vlhkoměr jsem do lednice nedávala , naměřené hodnoty by kolísaly, dle obsahu a počtu otevření dvířek - kondenzace. páry - teplotní rozdíl. Co se týče Pavlovy, jsem opatrná , baletka je záludná!
1. 2. 2021 21:09
Pavlova, pokud je správně upečená, tak má "živý" vnitřek
Pavlova není totéž co sněhová pusinka
Pavlova je z podstaty určena k rychlé spotřebě
1. 2. 2021 20:19
Veronika.Hrozna: Chápu ještě mě napadá, zda nemáte příliš vlhko v lednici? I s tím jsem se už setkala
1. 2. 2021 19:49
MiskaKulicka: Je to možné s tím pečením, ale já už s tím radši nechodím do lednice , bojím se, že se mi to stane znovu! Pro jistotu!
1. 2. 2021 19:44
magdalenka: Presne! Upečiem, nechám voľne vychladnúť a potom plním. Použijem vždy rastlinnú šľahačku, tá to tak nerozmočí a pekne drží. Potom to ozdobím a ihneď podávam. Rozvar z jahôd a pár jahôd na vrch - fantastické. Maliny čerstvé, ešte chutnejšie !
1. 2. 2021 16:58
MiskaKulicka: Ďakujem za rady, snáď sa už raz osmelím.
1. 2. 2021 15:32
Veronika.Hrozna: správně upečená Pavlova vydrží v lednick až 48h, mám to několikrát vyzkoušené. Ovšem nesmí se plnit tvarohem a krémem na ,, vodní" bázi (jogurt, zakysaná smetana atd). Stejně tak nesmí přijít Pavlova do kontatku s ovocem či ovocnou šťávou. To vše ji rozmočí. Doplním to raději do receptu, aby to bylo jasné
1. 2. 2021 15:30
casino: ano, přidat ke šlehačce trochu mascarpone je velmi šikovné, zpevní nám to šlehačku a není potřeba žádných ztužovačů
1. 2. 2021 15:26
Prosím a plniť šľahačkou až tesne pred podávaním? Čo sa s tým stane v chladničke, je to ako píše Veronika?
1. 2. 2021 14:18
casino: Nedávám do lednice, už se mi stalo, že to zvlhlo a nedalo se to ani plnit, ani jíst.
1. 2. 2021 11:23
magdalenka:
...a na náplň můžete zkusit šlehačku nastavit mascarpone Nakonec je to také šlehačka, že
...a na náplň můžete zkusit šlehačku nastavit mascarpone Nakonec je to také šlehačka, že
1. 2. 2021 10:57
1. 2. 2021 10:38
Eja57: krystal nebo krupice, upřesním do receptu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 8 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 11 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 4 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 5 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 5 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 7 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 7 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 7 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 7 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
Jak na závin kynutý pod vodou: Staročeský moučník má vláčné a nadýchané těsto, které můžeme libovolně naplnit
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Suroviny: bílek, cukr krupice, šťáva citronová, extrakt vanilkový
Pavlova (dort)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMYQ
17 názorů