Perníčky od Veroniky (hned měkké)
Perníčky zpravidla zahajují velkolepé přípravy adventního času a vánočních svátků. Kořeněné těsto s medem vykrajujeme oblíbenými tvary, které před upečením potřeme vajíčkem. Zdobit je pak můžeme základní bílkovou polevou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 227 kJ / 3 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,72 g |
Tuky | 66,79 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 3,75 g |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 618,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
- Poleva na linky
Poleva je správně vyšlehaná, pokud „drží špičky“. To znamená že na metlách šlehače zůstávají špičky polevy, které nestékají.
- Poleva na plochy
Taková poleva je stále trochu tekutá. Pokud do ní párátkem nakreslíte linku, mělo by to být vidět, ale do minuty by měl obrázek zmizet a poleva stéct v hladkou ucelenou hladinu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 1 hodinou
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 5 hodinami
Bezlepkové ovesné lívanečky s banánem
Přidáno před 9 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 29 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 1 hodinou
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 3 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 3 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 4 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 5 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 5 hodinami
Jednoduchý houbový guláš
Smirny uvařila před 5 hodinami
Burger z červené čočky
Majda07 uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vyrobit krásný dekorační perníkový věnec? S naším videem velmi snadno
Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, tuk hera, vejce, med, vejce, mléko, cukr moučkový, bílek, škrob bramborový, šťáva citronová
Perníčky od Veroniky (hned měkké)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRqZP
0 názorů