Okurky s Lučinou a zakysanou smetanou
V horkých letních dnech je potřeba tělo dostatečně hydratovat. Kromě dodržování pitného režimu tomu můžete jít naproti i osvěžujícími saláty. A to je přesně tento salát z okurek, smetanového sýra a zakysané smetany.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 843 kJ / 1 158 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,45 g |
Tuky | 103,24 g |
Vláknina | 9,23 g |
Cholesterol | 269 mg |
Sodík | 596 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 21,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na domácí lučinu necháme přes noc v cedníku vystlaném utěrkou vykapat 10% kilový bílý jogurt předem promíchaný s 33% smetanou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2023 19:50
Marie Svarcova:Maruško,no vidíš,a já jsem to s Lučinou začala dělat teprve nedávnoPřed tím jsem dělávala klasické TzatzikiDěkuji ti za komentář
14. 7. 2023 07:50
13. 7. 2023 20:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 8 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 20 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 37 minutami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 40 minutami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 1 hodinou
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 1 hodinou
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 1 hodinou
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 2 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 3 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 4 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Omáčka velouté je základní světlá omáčka, kterou podáváme s masem, zeleninou nebo rybami. Je dobrým základem pro další omáčky či polévky
Další recepty
Suroviny: okurka salátová, lučina, smetana zakysaná, cibulka lahůdková, česnek, pepř mletý, sůl
Okurky s Lučinou a zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/739nB
3 názory