Vídeňský chléb
Suroviny
Porce: 24 krajíců
Nutriční hodnoty
Energie | 11 359 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,02 g |
Tuky | 16,09 g |
Vláknina | 27,25 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 541,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
1 hrnek = 225 ml
Celý chléb lze upéct v DP. Původní recept najdete zde: http://www.recipezaar.com/light-wheat-vienna-style...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 1. 2012 18:27
Právě hledám recept na chleba a narazila jsem na tento, ale 2 PL cukru se mi zdá opravdu moc
2. 1. 2011 20:35
Tak si prohlížím recept a myslím, že na chlebík 2 polévkové lžíce cukru jsou taky dost.
10. 2. 2010 17:13
Jeminacku, mate pravdu, je to lzicka a pul. Moc se omlouvam! Uz je to opravene.
10. 2. 2010 14:43
Mně to taky přišlo divné, protože většinou se dává právě 1,5 lžičky.
10. 2. 2010 12:11
Gabi, máš pravdu, patří tam 1 a 1/2 čajové lžičky. Zrovna jsem se na to koukala v tom originálním odkazu. Možná i proto mi to špatně vykynulo. Pokud se nepletu, tak sůl brání kynutí, tak by problém mohl být právě v tom. Škoda, že jsem se nekoukla už před pečením. No...tak mu dám asi ještě jednu šanci
Díky za upozornění
PS: Jitko, mohla bys to prosím opravit v receptu?
Díky za upozornění
PS: Jitko, mohla bys to prosím opravit v receptu?
10. 2. 2010 11:52
Zusko, mně přišel taky dost slaný, dle mého má být soli jen lžička a půl, NE lžíce. Ale jinak byl dobrý. Nechala jsem jej kynout v ošatce
10. 2. 2010 11:49
Tak jsem se pustila i do tohohle chlebíku, ale vůbec se nepovedl Přišlo mi, že špatně vykynul, byl nepříjemně kyselý a šíleně přesolený Možná jsem někde udělala chybu, ale nejsem si toho vědoma, postupovala jsem přesně podle receptu... A přitom na fotce vypadá tak nádherně No možná se časem odhodlám a zkusím ještě jednou...
10. 2. 2010 11:08
A moc nám chutnal Místo másla jsem dala olej
9. 2. 2010 23:04
Nadhera, ten se teda povedl!
9. 2. 2010 22:46
boze...ten chlieb je fantasticky
9. 2. 2010 22:22
Přidala jsem fotečky
9. 2. 2010 14:42
Hlavne, ze chutnal! To me moc tesi.
9. 2. 2010 08:05
Bohužek ne, nemám digitální foťák Ale chlebík ná opravdu moc chutnal
4. 2. 2010 21:44
To me moc tesi, xkacerko. Fotecka neni?
4. 2. 2010 08:05
Tak jsem dělala a povedl se výborně Díky za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 5 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 6 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 7 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 8 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 8 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 8 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 8 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 8 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: sázecí lopata na chleba sazeci lopata na peceni chleba recepty po lopatě čím potřít chleba cim potrit chleb lopata na chleba po lopatě recepty kámen na pečení chleba sázecí lopata na chléb recepty na chleba čim potřít chleba před pečením čím potřít chléb před pečením hovězí maso recepty s videm chleba-recepty recepty z chleba vídeňský bochník recept na pečení chleba recepty na chléb chléb recept sázecí lopata na pizzu
Suroviny: voda, máslo, cukr, mouka celozrnná, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, mouka chlebová pšeničná, mléko sušené, sůl, droždí sušené, kvásek
Vídeňský chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71RG
25 názorů