Srnčí lopatka na červeném víně

smukoo Kuchař: smukoo

Doba přípravy: 3 dni pácovanie, 3 hodiny pečenie asi 7 porcií Jiné maso 5 názorů

Suroviny

1,5 kg srnčí lopatky
150 g uzené slaniny
Do pačuli:
10 kulek jalovce
15 kulek pepře
3 bobkové listy
3 kulky nového koření
1/2 mocca lžičky kmínu
1/2 mocca lžičky mletého zázvoru - zázvoru
1 větší na drobno nasekaná čevená cibule
7 rozdrcený česnek
150 ml olivového oleje
100 ml červeného vína - Amarr
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do strednej misy vložíme cibuľu, cesnak,prilejeme červené víno a olivový olej. Zbytok korenín dobre rozdrvíme (použil som z robota drtič na kávu) a pridáme tiež do misky. Nakoniec dochutíme soľou.

  2. Srnčiu lopatku dôkladne prešpikujeme údenou slaninou a vložíme do pekáča, v ktorom sa bude mäso piecť a dobre ju z oboch strán polejeme vytvoreným pácom. Zbytok nalejeme do pekáča.

  3. Mäso marinujeme v chlade 3 dni, pričom, kedy nás napadne ho otočíme a polejeme pácom.

  4. Po marinovaní prikryjeme alobalom, pridáme asi 1,5 dcl vody a pečieme v trúbe 2 hodiny pri 150°C.

  5. Potom mäso odokryjeme, prevrátime a pri tej istej teplote dopečieme do mäkka, za častého polievania výpekom. Prílohou môžu byť roztlačené zemiaky, zmiešané s mliekom a maslom, posypané nasekanou pertžlenovou vňaťou.

Poznámka

... ja to jedávam (s partiou kamarátov) s chlebom a zapíjame červeným vínom (ja kofolou)...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Srnčí lopatka na červeném víně

  • Jenda1 Jenda1

    Richarde, zvěřina je mi hodně blízká. Posílám šestý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Srnci a cervene vino - kombinace, ktera si zaslouzi bodik.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já jsem jedla kdysi z divočiny jen jelení guláš a moooc bych si dala tady tu dobrůtku už od pohledu:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Já zvěřinu miluju.:-p :yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Smukoo:-)bezva recept:-p.Zrovna mám v mrazáku pěkné srnčí,tudíž ho asi brzy zkusím na tvůj způsob;-)-jen zapíjet ho budu dobrým červeným:-8.A boďku si dovolím dát už teď-takže první letííí:-D.

    Odpovědět

Tématické fráze: zverina na vine receptyzvěřina srnčí maso na víně babicovy dobroty recepty zverina recepta zvěřina zvěřina na červeném víně zvěřina recepty snčí guláš jelení lopatka kanci lopatka zvěřina na víně recepty snčí recepty zvěřina srnčí zvěřina na vině - recept vepřová lopatka vaření a receptyzverina srnec na víně recepty zvěřina na víně recepta ze zvěřiny nova babicovy dobroty recepty zverina

Zapomněl/a jsem heslo