Kysané zelí nesmí chybět v žádné domácnosti - nejlepší recepty
Kdo nemá rád kyselé, toho asi nepřesvědčíme, ale pokud tuto chuť zvládáte bez problému, pak si klidně dopřejte jednu malou misku kysaného zelí každý den! Tato zázračná pochoutka totiž díky procesu fermentace funguje jako přírodní probiotikum. A probiotika, jak známo, dělají dobře našemu zažívání a starají se o pohodové prostředí v našich střevech.
Blahodárné účinky kysaného zelí znaly už naše babičky a holdují jim i ve světě. Možná nejpopulárnější je kysané zelí v Koreji, kde jej míchají s mkrví, dochucují ostrým kořením a výsledku říkají kimchi. Tuto chuťovku Korejci považují téměř za národní poklad a je nedílnou součástí asijské kuchyně obecně. Víte, že si kimchi můžete snadno vyrobit i doma? Ostatně stejně jako kysané zelí. Rozhodně to doporučujeme!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 1 hodinou
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 14 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19