Dezert: Sladká tečka po hlavním jídle i jen tak ke kávičce vám zvedne náladu
Dezert představuje sladký pokrm, který si často dáváme jako sladkou tečku za hlavním jídlem, ke kávičce či čaji nebo jen tak, když na něj prostě máme zrovna chuť. Vynikající dezert můžete připravit na plech, do skleničky, košíčků či čehokoliv jiného. Důležité je, že vám v jakékoliv podobě zvedne náladu.
Dezert, zákusek, moučník .. v čem se liší?
Dezert, zákusek, moučník se dají používat jako synonyma, ale v drobnostech se liší.
- Zákusek je podáván spíše kusově a v menším provedení,
- moučník je upečený z mouky
- a konečně jako dezert se označuje často nějaká sladká pochutina podávána k určité příležitosti, obecně bývá honosnější a nazdobenější než klasický moučník.
Nejoblíbenější dezerty
Existuje tolik různých možností, jak může dezert vypadat. Velmi oblíbené jsou svěží dezerty z tvarohu, mascarpone, nebo zakysané smetany, rychlovky z listového těsta, ovocné dezerty s jahodami, meruňkami či borůvkami, sladké chlebíčky z banánů, vynikající pečené i nepečené dorty, rolády, košíčky, řezy, věnečky a mnoho dalšího.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Českem s chutí: Slovácko sa nesúdí! Dejte si lokše, šumajstr a fazulnicu
Babiččiny plněné rohlíčky: Křehké cukroví s máslovým krémem božsky chutná, důležité je předem správně připravit formičky
Holka u plotny radí: Jak na velikonoční cup cakes? Takhle jednoduše i levně se dají nazdobit