Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 nejlepších nepečených dezertů ke slavnostním příležitostem. Jak je připravit podle osvědčených receptů
Zdroj: Top recepty

Nepečené moučníky si získaly velkou oblibu. Jejich příprava je často velmi snadná, poradí si s nimi i začátečník. Přesto tyto dobroty sklízí úspěch a uznání. Jaké jsou ty nejoblíbenější? Inspiraci najdeme v našem receptáři.

Nepečené dezerty pro slavnostní příležitosti

Nepečené dezerty připravujeme buď do různých forem - jako dorty a řezy, nebo je vrstvíme do misek či pohárů. Nezaberou nám většinou mnoho času, jen musíme mít trpělivost počkat, než se vychladí. Jsou syté, chutné a lákavé. Potěší rodinu a hodí se i pro slavnostní příležitosti.
  1. Bebe střecha
  2. Bleskový sušenkový řez
  3. Oplatkový dort lázeňského šviháka
  4. Míša dezert ve skleničce
  5. Tiramisu
  6. Limetkový cheesecake
  7. Nepečený jablečný dort

1. místo

Bebe střecha je jeden z největších hitů vynalézavých českých hospodyněk. Máslové sušenky, lahodný tvarohový krém, čokoláda a banány - výsledkem této kombinace je báječný dezert, který je skvělý pro slavnostní rodinné chvíle. Navíc zábavná příprava dezertu potěší i děti.

2. místo

Bleskový sušenkový řez je opravdu rychlovka. Formu proložíme vrstvami ze sušenek Lotus a krému z vanilkového pudinku a zakysané smetany. Pudink tentokrát použijeme "bez vaření" - jeho příprava zabere pouhé 3 minuty. Povrch moučníku posypeme drcenými perníčky nebo ořechy.

3. místo

Na oplatkový dort tentokrát využijeme čokoládové oplatky Kolonáda a krém z mascarpone, tvarohu a šlehačky. Oplatkový dort, stejně jako ostatní nepečené dezerty, necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc, a před podáváním posypeme kakaem

4. místo

Míša řezy jsou všeobecně známé. Naši variantu "do skleničky" připravíme bleskurychle a snadno, třeba pro nečekanou návštěvu. S přípravou pomohou i děti. Krém z tvarohu a šlehačky vrstvíme na sušenky a zalijeme čokoládovou polevou. Dezert podáváme po vychlazení.

5. místo

Tiramisu v našem výčtu určitě nesmí chybět. Tradičně se připravuje za použití krému z mascarpone, ale tentokrát si připravíme českou alternativu s jinými surovinami. Dezert je nejlepší druhý den, až důkladně ztuhne a všechny chutě se prostoupí. Povch dozdobíme kakaem.

6. místo

Cheesecake může být pečený i nepečený. Limetkový cheesecake patří mezi nepečené varianty. Jeho základ tvoří korpus z máslových sušenek a lahodný krém z tvarohu a smetany. Dezert má kokosovou chuť a je svěží díky šťávě z limetky

7. místo

Nepečený dort  z vařených jablek je klasika, kterou si pamatujeme z dětství. Tu správnou chuť dort získá díky skořici a úplně nejlepší je s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany. V dortové formě se hodí na oslavu a připravený v miskách je skvělou svačinkou.

Oblíbené nepečené dezerty

Před podáváním je zdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanoučerstvým či kompotovaným ovocem. Sypeme je mletými sušenkami, ořechy nebo strouhanou čokoládou. Některé dezerty poléváme rozpuštěnou čokoládou nebo sladkým sirupem, jiné poprášíme kakaem či posypeme grankem
Ještě další recepty a varianty nepečených dezertů jsou bohatě zastoupeny v našem receptáři. Oceníme je zvlášť, když nechceme trávit mnoho času pečením a přitom máme chuť na něco dobrého. Oblibu si získalo i drobné nepečené cukroví.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky