7 nejlepších nepečených dezertů ke slavnostním příležitostem. Jak je připravit podle osvědčených receptů
Nepečené moučníky si získaly velkou oblibu. Jejich příprava je často velmi snadná, poradí si s nimi i začátečník. Přesto tyto dobroty sklízí úspěch a uznání. Jaké jsou ty nejoblíbenější? Inspiraci najdeme v našem receptáři.
Nepečené dezerty pro slavnostní příležitosti
Nepečené dezerty připravujeme buď do různých forem - jako dorty a řezy, nebo je vrstvíme do misek či pohárů. Nezaberou nám většinou mnoho času, jen musíme mít trpělivost počkat, než se vychladí. Jsou syté, chutné a lákavé. Potěší rodinu a hodí se i pro slavnostní příležitosti.
- Bebe střecha
- Bleskový sušenkový řez
- Oplatkový dort lázeňského šviháka
- Míša dezert ve skleničce
- Tiramisu
- Limetkový cheesecake
- Nepečený jablečný dort
Bebe střecha je jeden z největších hitů vynalézavých českých hospodyněk. Máslové sušenky, lahodný tvarohový krém, čokoláda a banány - výsledkem této kombinace je báječný dezert, který je skvělý pro slavnostní rodinné chvíle. Navíc zábavná příprava dezertu potěší i děti.
Bleskový sušenkový řez je opravdu rychlovka. Formu proložíme vrstvami ze sušenek Lotus a krému z vanilkového pudinku a zakysané smetany. Pudink tentokrát použijeme "bez vaření" - jeho příprava zabere pouhé 3 minuty. Povrch moučníku posypeme drcenými perníčky nebo ořechy.
Na oplatkový dort tentokrát využijeme čokoládové oplatky Kolonáda a krém z mascarpone, tvarohu a šlehačky. Oplatkový dort, stejně jako ostatní nepečené dezerty, necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc, a před podáváním posypeme kakaem.
Míša řezy jsou všeobecně známé. Naši variantu "do skleničky" připravíme bleskurychle a snadno, třeba pro nečekanou návštěvu. S přípravou pomohou i děti. Krém z tvarohu a šlehačky vrstvíme na sušenky a zalijeme čokoládovou polevou. Dezert podáváme po vychlazení.
Tiramisu v našem výčtu určitě nesmí chybět. Tradičně se připravuje za použití krému z mascarpone, ale tentokrát si připravíme českou alternativu s jinými surovinami. Dezert je nejlepší druhý den, až důkladně ztuhne a všechny chutě se prostoupí. Povch dozdobíme kakaem.
Cheesecake může být pečený i nepečený. Limetkový cheesecake patří mezi nepečené varianty. Jeho základ tvoří korpus z máslových sušenek a lahodný krém z tvarohu a smetany. Dezert má kokosovou chuť a je svěží díky šťávě z limetky.
Nepečený dort z vařených jablek je klasika, kterou si pamatujeme z dětství. Tu správnou chuť dort získá díky skořici a úplně nejlepší je s kopečkem šlehačky nebo zakysané smetany. V dortové formě se hodí na oslavu a připravený v miskách je skvělou svačinkou.
Oblíbené nepečené dezerty
Před podáváním je zdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou a čerstvým či kompotovaným ovocem. Sypeme je mletými sušenkami, ořechy nebo strouhanou čokoládou. Některé dezerty poléváme rozpuštěnou čokoládou nebo sladkým sirupem, jiné poprášíme kakaem či posypeme grankem.
Ještě další recepty a varianty nepečených dezertů jsou bohatě zastoupeny v našem receptáři. Oceníme je zvlášť, když nechceme trávit mnoho času pečením a přitom máme chuť na něco dobrého. Oblibu si získalo i drobné nepečené cukroví.
Komentáře