Čím plnit palačinky naslano? Vyzkoušejte je se sýrem, zeleninou či masem. Výsledek vás nadchne
Oblíbené palačinky lze podávat nejen s klasickou marmeládou, nutellou či sladkou tvarohovou náplní, ale připravit je můžete i naslano. Takové jídlo je pak vydatným obědem nebo atraktivní chuťovkou pro návštěvu.
Inspirujte se naším přehledem slaných náplní a připravte si výborný oběd z palačinek podle vlastního výběru. Možností na plnění palačinek je mnoho a lze je různě upravovat a kombinovat podle vlastní chuti či toho, jaké suroviny máme zrovna doma. Na slané plnění palačinek použijeme:
- náplň ze sýrů a bylinek - pro přípravu náplně se výborně hodí tavený sýr, smetanový jogurt, tvaroh, pomazánkové máslo či ricotta. Přidat můžete nastrouhaný sýr např. Nivu, Goudu či balkánský sýr. Do základu vmíchejte ještě nasekané bylinky (petržel, pažitku, jarní cibulku, medvědí česnek, libeček či bazalku). Přidat můžete i prolisovaný česnek. Potřené palačinky stočíme a podáváme. Dají se dokonce nakrájet na malé roládky, doplnit párátky a využít jako chutné pohoštění pro návštěvu.
- oblíbenou pomazánku - hodí se zejména česnekové a sýrové pomazánky
- orestovanou zeleninu a maso - použijeme maso, uzeninu nebo rostlinné náhražky masa, jako je tempeh, tofu či robi. Ze zeleniny přidáme např. cibuli, papriku, kukuřici a houby. Náplň rozložíme na palačinku, stočíme ji, posypeme strouhaným sýrem a dozdobíme čerstvou zeleninu nebo oblíbeným dresinkem.
- zeleninový salát - salát připravíme z nadrobno pokrájené zeleniny promíchané s riccotou, cottage sýrem nebo smetanovým jogurtem. Plníme jím palačinky.
- zapečené palačinky - plníme je nastrouhaným sýrem a šunkou a poté je rovnáme do zapékací mísy, kde je polijeme smetanou či vejcem a zapečeme. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
- mexickou náplň z masa, fazolí, kukuřice a chilli omáčky.
- špenátovou náplň - palačinky plníme špenátem a poté posypeme nastrouhaným sýrem. Tato klasika patří mezi nejoblíbenější varianty.
A jak připravit palačinky, které se vám zaručeně povedou? Připravte je podle jednoduchého hrníčkového receptu a určitě nebudou mít chybu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 8 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit fazole v pomalém hrnci? Jednoduché vaření nám ušetří čas u sporáku, přestože trvá dlouho
Jak připravit špenát? S těmito výtečnými recepty si na něm určitě pochutnáte
Čerstvé špenátové listy se skvěle uplatní v naší kuchyni. Přidáváme je do salátů, smoothies a oblíbených pest
Komentáře