Jak připravit libečkové pesto. Oblíbená zahradní rostlina výborně ochutí polévky, guláše i karbanátky
Libeček je vytrvalá rostlina, která se hodí do každé zahrady. Na jaře začíná růst velmi brzy a rychle vytvoří mohutný keř. V kuchyni se používají listy, které si můžeme sušit nebo mrazit na zimu. Oblíbené je i libečkové pesto, vybrali jsme vám několik receptů na jeho výrobu pro inspiraci.
- Hotové pesto je výbornou variantou dochucování polévek, pizzy, těstovin a dalších vařených jídel.
- Můžeme si ho namazat na topinky nebo na chléb s máslem.
Jak připravit libečkové pesto
Tuto specialitu si můžete vyzkoušet podle receptu našich čtenářů. Potřebujete 3–5 hrstí listů libečku (bez stopek), 100 g slunečnicových semínek, 2 stroužky česneku, sůl a 100–200 ml oleje.
- Pesto velmi snadno připravíme za pomoci tyčového mixéru.
- Všechny suroviny společně rozmixujeme a to pouze nahrubo.
- Výsledkem by neměla být pasta, ale směs s malými kousky semínek.
- Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu oleje.
- Hotové pesto dáme do skleniček, uzavřeme je a uložíme do ledničky.
- Spotřebujeme během dvou týdnů.
Libeček na ochucení jídel
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Boží milosti - recept z kuchařky vydané v roce 1955
Přidáno před 9 hodinami
Jednoduché čínské nudle
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnový salát
Přidáno před 16 hodinami
Sýrovo kuřecí mleté nugety
Přidáno před 18 hodinami
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Gyóza knedlíčky
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na domácí „maggi“ z libečku: Je zdravé, levné a na jeho přípravu stačí pouhé tři ingredience
Čím dochucovat pokrmy? Začátečníkům pomohou rady a tipy pro každodenní vaření
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Komentáře