Jak chutně uvařit kysané zelí. Nejlepší zelné recepty z naší kuchyně
Je zajímavé, kolik různých chutí se dá vykouzlit z jediného druhu zeleniny. Začíná to už při kvašení - každý má svůj osvědčený postup. Oblíbené recepty nám nabízí mnoho variant a způsobů, jak kysané zelí co nejlépe připravit.
Domácí i kupované
Vlastnoručně naložené kysané zelí si dopřáváme po libosti. Zelí, cibule, sůl a kmín jsou jeho základem. Přidává se často kopr, strouhaná kyselá jablka, křen, případně cukr. Dobře vykvašené zelí stačí podat ze sudu a můžeme si hned pochutnávat. Pokud zelí kupujeme, vybíráme podle chuti a složení.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Kysané zelí v kuchyni
Kysané zelí dobře chutná syrové, připravují se z něho saláty, přidáváme ho do některých polévek a vaříme z něho mnoho oblíbených jídel. Tato mimořádně chutná přílohová zelenina se nejčastěji připravuje s masem a knedlíkem. Vegetariáni mohou místo masa použít sójové nudličky nebo kostky připravené na osmahnuté cibulce.
Jak připravit dušené zelí
Zahušťování zelí
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Přidáno před 1 hodinou

Kousky kýty, pečené v bůčku a domácí slanině, hlávkové zelí a karamelizovaná cibulka
Přidáno před 13 hodinami

Vepřová pečeně plněná slaninou a hráškem
Přidáno před 15 hodinami

Mrkvovo - kukuřičná polévka s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami

Rychlé sushi
Přidáno před 15 hodinami

Šunkové prasátko
Přidáno před 15 hodinami
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.