Jak uvařit koprovou omáčku? Podle tohoto postupu ji zvládne každý začátečník
Koprová omáčka patří mezi oblíbené omáčky české kuchyně. Naše tradiční omáčka je na přípravu velmi jednoduchá a zaručeně ji zvládne každý začátečník. Pěstujete-li na zahradě kopr, neváhejte si ji uvařit k obědu.
Oblíbenou a tradiční omáčku by měla umět uvařit každá hospodyňka a to především proto, že je velmi jednoduchá na přípravu. Potřebujeme na ni pouze několik málo surovin - hovězí vývar, smetanu a nejlépe čerstvý kopr pro jeho lahodné aroma. Samozřejmě stačí i mražený.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit koprovou omáčku
Na základní dávku báječné koprové omáčky si připravíme tyto suroviny: 1 lžíci másla, 2 lžíce hladké mouky, hovězí vývar, 200 ml mléka, 250 ml smetany na vaření, 1 svazek čerstvého kopru a sůl, cukr i ocet na dochucení.
- Ve větším kastrolu si rozpustíme máslo, poté do něj nasypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
- Poté za stálého míchání metličkou jíšku zalijeme vývarem, přidáme také mléko a provaříme zhruba 20 minut.
- Po provaření vmícháme nasekaný kopr a smetanu. Dochutíme solí, cukrem a také kapkou octa.
- Vhodnou přílohou je houskový knedlík, vařené hovězí maso nebo vejce natvrdo.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 13 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat dobrý houskový knedlík? Uvařte ho z kynutého těsta. Klasický recept nezklame, knedlíky se zaručeně povedou
6 tipů pro dokonalý hovězí vývar: Uvařte si silný vývar s výraznou barvou
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Komentáře