7 moučníků s jahodami: Připravte svěží lahodnou dobrotu pro posezení s rodinou i přáteli
Teplé sluníčko dává dozrát krásným červeným jahodám a vy přemýšlíte, co z nich připravit na stůl? Použít je můžete do úžasných řezů a buchet, ve kterých vynikne jejich šťavnatá chuť. Jaká dobrota s jahodami je pro vás nejlákavější?
Přinášíme vám výběr těch nejoblíbenějších moučníků s prvním letošním ovocem. Svěží jahody se v nich potkávají s vrstvami sladkých pudinkových či šlehačkových krémů, řada moučníků je zasypaná křupavou drobenkou a tak není žádný div, když se všem přítomným na ně začnou sbíhat sliny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Jahodové řezy Mrož
- Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
- Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
- Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
- Jahodové řezy se smetanou a želatinou
- Propadlá pudinková buchta s jahodami
- Tvarohová bublanina
1. místo
Dokonalé řezy inspirované nanukem Mrož připravíme z jemného piškotového těsta, které potřeme naplní z rozmixovaných jahod a pudinku. Na závěr polijeme moučník čokoládovou polevou a máme hotovo.
2. místo
Jednoduchý koláč, který zvládnou i pekařští začátečníci je vytvořený z drobenky, kterou navrstvíme na plech, polijeme uvařeným pudinkem, poklademe čerstvými jahodami a nakonec posypeme zbytkem drobenky.
3. místo
Tento koláč je sice z kynutého těsta, ale práce s ním není mnoho, jen musíme dát nějaký čas těstu, aby dobře nakynulo. Vykynuté těsto rozetřeme na plech, ozdobíme jahodami a bohatě posypeme drobenkou.
4. místo
Další lahodný koláč má základ opět z piškotového těsta. Moučník je potřený pudinkem, na který narovnáme jahody a poté rozetřeme vysokou vrstvu šlehačky. Na závěr vše můžeme ještě dozdobit nastrouhanou čokoládou.
5. místo
Tyto jahodové řezy se od ostatních řezů odlišují horní vrstvou, kterou je želatina. Použít můžeme nejen čerstvé jahody, ale i jiný druh mraženého nebo kompotovaného ovoce. Na dobře vychlazeném moučníku si pochutnáme třeba při odpolední kávičce.
6. místo
Vynikající buchta, ve které se prolínají chutě jemného těsta s kakaem, vanilkového pudinku a šťavnatých jahod vás určitě nadchne. Vše je korunované smetanovou vrstvou a posypané kakaem. I na pohled vypadá buchta dokonale. Jednotlivé dílky můžete na talířku ještě dozdobit čerstvými jahodami.
7. místo
Jahody jsou skvělé i na bublaninu. Tato je připravená z lehkého tvarohového těsta, hustě posypaného ovocem. Mimo jahody můžete použít i maliny, rybíz a další oblíbené ovoce. Před pečením ještě moučník posypte vanilkovým cukrem, který vytvoří křupavou krustičku.
Přemýšlíte, jakým dalším způsobem zpracovat jahody a pořádně si na nich pochutnat? Připravit z nich můžete i dokonalou domácí zmrzlinu podle následujícího video-receptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit domácí zmrzlinu. Osvědčené tipy, rady a vychytávky na přípravu nejoblíbenějších osvěžujících pochoutek
Jak připravit lahodný jahodový koktejl. Osvěžující nápoj nám přijde k chuti během letních dnů
Desatero - jak zpracovat jahody a připravit z nich oblíbené dobroty
Komentáře