Jak připravit nadýchaný piškotový korpus. Rady nejen pro začátečníky
Nadýchaný piškotový korpus potřebujete, když pečete piškotové řezy, piškotovou bábovku, dortový korpus nebo roládu. S našimi radami to už zvládnete hravě.
Piškotové
Nepřipomínají nám jen bezstarostné dětství, ale narozeniny a oslavy vůbec. Je jasné, že náhražky a levné suroviny dokonalý korpus nevykouzlí. Při výběru surovin proto dbejte na to, aby byly kvalitní.… Podívejte se na všechny piškotové.
Jak na nadýchaný piškot
Připravte si suroviny předem, aby měly pokojovou teplotu (hlavně vejce).
Předehřejte troubu. Většinou pečeme tyto korpusy při 170-180 °C (150-160 °C s horkovzduchem). Připravte si plech s papírem na pečení nebo formu.
Pečlivě oddělte žloutky od bílků.
Žloutky s cukrem vyšlehejte do husté světlé pěny. Aby piškot nebyl suchý, přidává se na začátku šlehání na 1 žloutek 1 polévková lžíce teplé vody. Pokud patří do receptu olej, přidejte ho tenkým pramínkem ke konci šlehání.
Bílky nalijte do čisté vyšší nádoby, umyjte šlehací metly. Ušlehejte tuhý sníh.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ke žloutkům přidávejte střídavě prosátou mouku a sníh po částech a opatrně promíchávejte, aby sníh nespadl a mouka neklesla na dno mísy.
Tip: Pokud do těsta přidáváte kakaový prášek, prosijte ho spolu s moukou.
Těsto ihned nalijte do připravené formy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pečte do zrůžovění a zpevnění
Komentáře