Jak připravit nadýchaný piškotový korpus. Rady nejen pro začátečníky
Nadýchaný piškotový korpus potřebujete, když pečete piškotové řezy, piškotovou bábovku, dortový korpus nebo roládu. S našimi radami to už zvládnete hravě.
Piškotové
Nepřipomínají nám jen bezstarostné dětství, ale narozeniny a oslavy vůbec. Je jasné, že náhražky a levné suroviny dokonalý korpus nevykouzlí. Při výběru surovin proto dbejte na to, aby byly kvalitní.… Podívejte se na všechny piškotové.
![](https://static.toprecepty.cz/fotky/images/1/234-200-100.jpg)
Jak na nadýchaný piškot
Připravte si suroviny předem, aby měly pokojovou teplotu (hlavně vejce).
Předehřejte troubu. Většinou pečeme tyto korpusy při 170-180 °C (150-160 °C s horkovzduchem). Připravte si plech s papírem na pečení nebo formu.
Pečlivě oddělte žloutky od bílků.
Žloutky s cukrem vyšlehejte do husté světlé pěny. Aby piškot nebyl suchý, přidává se na začátku šlehání na 1 žloutek 1 polévková lžíce teplé vody. Pokud patří do receptu olej, přidejte ho tenkým pramínkem ke konci šlehání.
Bílky nalijte do čisté vyšší nádoby, umyjte šlehací metly. Ušlehejte tuhý sníh.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Ke žloutkům přidávejte střídavě prosátou mouku a sníh po částech a opatrně promíchávejte, aby sníh nespadl a mouka neklesla na dno mísy.
Tip: Pokud do těsta přidáváte kakaový prášek, prosijte ho spolu s moukou.
Těsto ihned nalijte do připravené formy.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pečte do zrůžovění a zpevnění
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře