Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma bublanina.  Jak upéct tu nejlepší bublaninu s ovocem a drobenkou
Pixabay

Upéct bublaninu nebývá složité, ale začátečníky může tento úkol potrápit. Nabízíme deset odpovědí na deset nejčastějších otázek na téma bublanina. Článek je doplněný o výběr osvědčených receptů na chutné bublaniny.

  1. Jaká mouka na bublaninu
  2. Jaké ovoce do bublaniny
  3. Jak vylepšit bublaninu
  4. Jak se dělá bublanina s třešněmi
  5. Jak se dělá drobenka na bublaninu
  6. Jak péct bublaninu v troubě
  7. Na kolik stupňů se peče bublanina
  8. Jak dlouho pečeme bublaninu
  9. Jak poznat hotovou bublaninu
  10. Jak dlouho vydrží bublanina

 

1

Jaká mouka na bublaninu

Bublanina je druh poměrně rychlého piškotového moučníku s ovocem. Běžně se na ni používá polohrubá mouka. Pokud ale preferujete francouzskou bublaninu clafoutis, použijte hladkou mouku. S hladkou moukou je bublanina jemnější, ale o něco méně nadýchaná.

2

Jaké ovoce do bublaniny

Do bublaniny lze použít jakékoliv letní ovoce, ať už jsou to klasicky třešně nebo višně, ale výborné jsou i např. jahody, maliny, rybíz, ostružiny, půlené meruňky, broskve a švestky.  Ovoce z kompotu musíme nechat dobře okapat. Mražené ovoce použijeme zmrzlé, nenecháme jej rozmrznout.

3

Jak vylepšit bublaninu

Těsto lze vylepšit tak, že část mouky nahradíme práškovým kakaem nebo můžeme místo mléka použít uvařenou zchladlou kávu nebo kefír. Také přidání citronové kůrykokosu nebo strouhaných ořechů do těsta dodá bublanině jiný chuťový rozměr.

4

Jak se dělá bublanina s třešněmi

Třešně nebo višně do bublaniny je lepší vypeckovat. Lépe se pak jí a nemusíte se bát, že si o pecku někdo vylomí zub. Hodně šťavnaté ovoce se doporučuje před přidáním do těsta promíchat s trochou mouky, aby se jí obalilo a nekleslo na dno.

 

 

5

Jak se dělá drobenka na bublaninu

Na bublaninu podle cukrářských autorit drobenka nepatří, protože pak už by to byl spíš ovocný koláč s drobenkou. Pro tvrdošíjné zastánce drobenky na bublanině máme pěkný článek o její výrobě.

6

Jak péct bublaninu v troubě

Plech nebo pekáč, ve kterém budeme bublaninu péct, vymažeme máslem a vysypeme moukou. Jednodušší a čistší práce je, pokud na dno položíme papír na pečení. Aby se nekroutil, nabízíme šikovnou vychytávku. Troubu musíme asi 10 minut předehřát, aby se našlehané těsto hned začalo péct a nespadlo.

7

Na kolik stupňů se peče bublanina

Elektrickou troubu vyhřejeme na 160-180 °C podle toho, zda používáme horkovzduch. Plynovou troubu přizpůsobíme těmto údajům. Po celou dobu pečení udržujeme konstantní teplotu.

8

Jak dlouho pečeme bublaninu

Bublaninu pečeme 25-30 minut. Čas přizpůsobíme své troubě, protože každá trouba peče jinak.

 

9

Jak poznat hotovou bublaninu

Správně upečená bublanina má světle růžový povrch těsta, kraje se odklánějí od plechu a zapíchnuté párátko (nebo špejle) je po vytažení suché.

10

Jak dlouho vydrží bublanina

Většina ovocných moučníků je nejchutnější hned po vychladnutí a ani bublanina není výjimkou. Ostatně, pokud jsme ji správně upekli, s její rychlou konzumací nebude problém.

 

 

 

 

 

Tento tip je užitečný  (16x)

Pokud se vám tip líbí  klikněte na tlačítko

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům