Alsaský cibulový koláč
Slané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka, která je lahodně sladká a krásně křupe.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 8 534 kJ / 2 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,68 g |
Tuky | 68,27 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 65 mg |
Sodík | 4,51 g |
Sůl | 11,25 g |
Sacharidy | 292,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já používám troubu s režimem Crips na speciálním plechu (mikrovlna+horní grill), tam to trvá cca 13 minut.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 12. 2021 14:55
17. 7. 2020 18:26
![<3 <3](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/4.png)
7. 5. 2018 08:47
6. 5. 2018 21:42
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Tento rcp je poněkud zmršený (anglická slanina, tvrdý sýr, pizza koření), ale podle některých náznaků je to trošku podobné originálu...
***
"...vyválíme ho na tenkou placku..."
"Asi 20-25 minut pečeme při 250 stupních, "
Tady je něco blbě
![:-! :-!](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/26.png)
Buď placka není až tak tenká jak se píše (tlustá by měla být max. jako na neapolskou pizzu) jinak by do 10minut bylo "vymalováno", ááá nééébo je ulítlá teplota či čas, ale patrně obé, že
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
***
A ta vychytávka?
Do trouby dám vzhůru dnem dva do sebe vložené plechy (hluboký je vložený v nízkém plechu). V případě nouze lze použít i jen jeden plech.
Troubu s plechovou sestavou vyhřeji na max. teplotu.
Těsto vytahuji (vyvaluji) a plním na PNP a posléze i s PNP sesunu na rozpálené plechy.
No a za pár minut je vymalováno
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
![:-K :-K](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/27.png)
30. 9. 2013 22:34
Nejen Francie ale i pouhé Alsasko je dost velké a jako ve všech zemích i tam se Flamm peče v každé vsi nebo dokonce i stavení trochu jinak. Takže říkat, že je něco správně tak nebo onak je trochu scestné. Recept tam byl dáván v době kdy créme frachais na našem trhu nebyla k mání a tak 18% kysaná smetana byla nejsnažší možností. Je to vlastně chuťově skoro k nerozeznání od Light créme frachais, která se tam také prodává
21. 12. 2012 12:31
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
12. 9. 2012 12:45
![:no: :no:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/29.png)
11. 6. 2012 18:42
2. 6. 2011 16:55
www.gurmanka.cz/2010/01/creme-fraiche-krem-fres-domaci-vyroba
2. 6. 2011 16:51
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Těsto ze zadělává pivem.
Placka se vyválí co nejtenčí, žádná pizza placka, cibule se nechá na pánvičce s máslem zesklovatět, pak se do toho přidá nakrájená slanina a trochu posmaží, aby slanina dostala aroma a tím se posipe ta placka. Pak se to zaleje créme fachais a peče na 200 asi 15 minut.
2. 2. 2011 17:57
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
20. 12. 2010 19:00
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
právě peču v troubě doufám že se povede
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
14. 9. 2010 20:56
17. 5. 2010 00:12
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
4. 3. 2010 18:45
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový koláč s jablky II
Přidáno před 8 hodinami
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno před 9 hodinami
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 21 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Právě bylo uvařeno:
Cuketový fofr perník s ovocem
Mistrova uvařil před 5 hodinami
Kuře à la kachna na zelí
zutro uvařila před 6 hodinami
Hovězí plátek s hořčicovou omáčkou
BANIK9 uvařila před 8 hodinami
Rajská omáčka
romanadasa uvařila před 8 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Elivet uvařil před 9 hodinami
BeBe řez s kávovým krémem
Misinka91 uvařila před 9 hodinami
Špekáčky na kyselém zelí a pivu (bez kečupu)
Jitka J. uvařila před 10 hodinami
Moravský vrabec
Arasidka uvařila před 10 hodinami
Bezinkový sirup
Arasidka uvařila před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
machyrk uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: alsaská pizza pohlreich kisch recept koláč kisch cibulový kiš francouzký koláč francouzský koláč kisch prima fres.cz recepty v němčině koláče recepty francouzská pizza cibulová pizza alsaský slaný koláč kisch koláč recept tarte flambé cibulový koláč s kysanou smetanou recept na kisch slaný koláč kisch francouský kolač kisch alsaská pizza
Suroviny: mouka hladká, cukr, sůl, droždí suché, olej, voda, crème frâiche, mouka, koření pizza, sůl, pepř mletý, cibule, slanina anglická, sýr strouhaný, tuk
Alsaský cibulový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ggl
34 názorů