Bramborový koláč francouzský

Suroviny

1 kg brambor
150 g eidam
150 g uzený sýr (eidam)
250 g točeného salámu
1 pikantní klobása
200 g slanina
30 g másla
3 lžičky oleje
1 velká cibule
česnek
mletý bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Syrové, oloupané a umyté brambory nastrouháme na tenké plátky na okurkovém struhadle a dáme vysušit.

  2. Uzeniny nakrájíme na kostičky a promícháme se sýrem, který nastrouháme nahrubo.

  3. Cibuli nakrájíme an tenké plátky, česnek také na plátky.

  4. Zapékací mísu vymastíme máslem, pokapeme olejem, prosolíme a na dno úhledně naskládáme nahusto vrstvu brambor.

  5. Přidáme mix uzenin se sýrem, cibuli, česnek, osolíme a klademe další hustou vrstvu brambor a střídáme s uzeninami, cibulí a s česnekem. každou vrstvu brambor osolíme a opepříme.

  6. Poslední vrstvu musí tvořit brambory.

  7. Navrch dáme plátek másla a zakryté pečeme v troubě asi 45 minut na 200°C. Poté odkryjeme víko a pečeme asi 20-30 minut při 170°C aby se všechna voda odpařila.

Poznámka od kuchařky

Podáváme jako samostatné jídlo, nebo doplníme čerstvým zeleninovým salátem, nebo dušenou zeleninou. Lze pojmout i jako přílohu k masu.

Dobrou chuť :o)

Komentáře k receptu Bramborový koláč francouzský

Tématické fráze: bramborový koláč kolac kisch kisch koláč francouzský kisch bramborový koláč pohlreich bramborový koláč recept bramborový koláč podle pohlreicha syrový kisch francouzký koláč španělský bramborový koláč francouzsky brambory recept na bramborovy kolac bramborový koláč s uzeninou bramborový koláč s cibulí kisch - koláč bramborový kisch bramborový koláč se zeleninou bramborové koláče recept na kisch francouzký koláč recept