

Pomerančové vafle se zakysanou smetanou
Suroviny
- 2 kelímky (300 ml) zakysané smetany
- 100 g cukru
- 1 bal Vanilkového cukru Dr.Oetker
- strouhaná kůra z 1 pomeranče
- špetka soli
- 3 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
- trochu oleje na vymazání vaflové plotýnky
- na ozdobu:
- moučkový cukr na posypání,
- 200-250 ml smetany na šlehání,
- strouhaná kůra z ½ pomeranče.
Postup přípravy receptu
Do mísy dáme zakysanou smetanu. Přidáme cukr, vanilínový cukr, strouhanou pomerančovou kůru, sůl a vše smícháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček do hladké hmoty.
Postupně přidáme vejce, každé šleháme ½ minuty.
Mouku smícháme s kypřicím práškem, prosijeme a po částech zamícháme do těsta. Event. přidáme podle potřeby trochu mléka.
Vaflovací plotýnku zahřejeme, omastíme a nalijeme malé množství těsta.
Pečeme do zlatohněda každou vafli 4-5 minut. Vafle necháme na mřížce vychladnout.
Před servírováním vafle pocukrujeme. Servírujeme se šlehačkou ušlehanou s nastrouhanou pomerančovou kůrou. Zdobíme podle chuti ovocem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pomerančové vafle se zakysanou smetanou
-
Místo zakysané smetany jsem použila Ramu Cremefine zakysaný krém hustý. Pomerančovou kůru jsem dala sušenou, někdo mi totiž snědl pomeranč
Šlehačka bohužel nedrží tvar, je to něco levného ve spreji