Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)

www.toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 11 názorů

32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

400 g listového těsta
4-5 jablek
100 g másla
150 g cukru
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V zapékací formě rozehřejeme na plotně máslo s cukrem.

  2. Z omytých jablek bez jádřinců nakrájíme plátky. Jablka dáme do formy a zahříváme je s máslem a cukrem, dokud cukr nezačne karamelizovat.

  3. Na pracovní ploše lehce posypané moukou, vyválíme těsto a vyřízneme z něj plát stejně velký jako zapékací forma. Těsto opatrně položíme na jablka a propícháme vidličkou.

  4. Pečeme v troubě při 180°C 20-25 minut, až má těsto zlatavou barvu. Asi 10 minut je necháme vychladnout a pak překlopíme na dezertní talíř a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)

  • magdalenka magdalenka

    Monikiska: samozrejme, len vtedy, ak misa je z varného skla...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Monikiska: za sebe: zcela určitě, i když já mám zapékací formu na tyhle věci, ale sklo určitě

    Odpovědět

  • Monikiska Monikiska

    Mám dotaz. Nemám pánev bez plastové rukojeti. Můžu to zapéct ve skleněné míse???

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Kateřina:No já nevím jak Vy,ale já Tarte Tatin jedla od rodilé francouzky a žádným krémem přelitý nebyl. ;-)

    Odpovědět

  • jerrym jerrym(neregistrovaný)

    Kateřina: Vážená, tento koláč je na receptech 4-slovy čtyři roky,a jediná osvícena jste vy!!! Blahopřeji vám k tomu!!!!

    Odpovědět

  • Kateřina Kateřina(neregistrovaná)

    Tak tohle nemá s Tarte tatinem absolutně nic společeného! Jak někdo může vůbec prezentovat takovouhle hrůzu za Tarte tatin:-(( Tatre tatin je typický francouzský koláč, který má být ještě následně přelitý krémem. Tohle je jedna z nejhorších parodií, které jsem kdy viděla:-(( Být Vámi, tak celý příspěvek smažu a nedělám si ostudu! Hrůza!!

    Odpovědět

  • Petronela30 Petronela30

    Přidala jsem fofo, doufám že to nebude vadit.Děkuji.;-)

    Odpovědět

  • Petronela30 Petronela30

    Můj začátek tohoto koláče vypadal stejně,ale i tak je to super dobrota. Jablka přidám na pánev až je cukr hnědý!!! Nebojte se, jablka pustí šťávu a nic se nepřichytne. Jinak recept nemá chybu, každý si přidá a ubere dle své chutě.:yes::yes::yes:Jinak doporučuji moučnatá jablka a podle J.Olivera i banány.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ja síce neviem,ako má správne vyzerať,ale na fotke je vidieť trochu nahnedlý povrch-to bude asi ten karamel.Mne len neni jasné aký rozdiel je medzi týmto receptom a receptom na "Obrácený jablečný koláč".Inak to môže byť dobré:-p;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Ivane HOS:-).Pakliže se podíváte pozorně na fotografii,tak jistě vidíte,že barva není zelená,ale je to jen zabarvení fotografie vlivem okolního světla.
    Pakliže máte recept na tento koláč v jiném podání,budeme rádi,pokud ho sem přidáte a fotografie se zlatým zbarvením je také vítána:-).Přeji pěkný den:-K.

    Odpovědět

  • Ivan HOS Ivan HOS (neregistrovaný)

    Nepokládám tento výrobek vámí prezentovaný za to,za co jej vydáváte,protože jste pravděpodobně nikdy neviděli, jak správně vypadá!:-!:no::-//
    Neznáte technologii výroby a vhodné produkty.
    Nevidím karamel, který vzniká při procesu pečení přímo pod jablíčky v pánvi, tudíž při obrácení koláče do jeho konečné podoby je zlatý!!! a ne zelený! V případě že byste měli zájem o podrobný popis, jak tento koláč připravit, můžete se na mě obrátit!

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo