Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 761 kJ / 3 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,40 g |
Tuky | 196,34 g |
Vláknina | 21,55 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 205 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 350,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: V zapékací formě rozehřejeme na plotně máslo s cukrem.
Krok 2: Z omytých jablek bez jádřinců nakrájíme plátky. Jablka dáme do formy a zahříváme je s máslem a cukrem, dokud cukr nezačne karamelizovat.
Krok 3: Na pracovní ploše lehce posypané moukou, vyválíme těsto a vyřízneme z něj plát stejně velký jako zapékací forma. Těsto opatrně položíme na jablka a propícháme vidličkou.
Krok 4: Pečeme v troubě při 180°C 20-25 minut, až má těsto zlatavou barvu. Asi 10 minut je necháme vychladnout a pak překlopíme na dezertní talíř a podáváme.
Zveřejněno 19. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWv
Moje poznámka
Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWv
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 8 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 9 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 10 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 11 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 11 hodinami
Maková náplň
mismi před 11 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 13 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 14 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 14 hodinami
Tématické fráze:
obraceny francouzsky jablecny kolac,
francouzský jablkový koláč,
obrácený jablečný koláč,
francouzký jablečný koláč,
tartin,
obrácený jablečný koláč dity p.,
francouzský jablečný koláč,
obrácený jablečný koláč s karamelem,
obrácený jablečný koláč od babičky,
francouzský obrácený jablečný koláč,
jablečné koláče jak je neznáte,
koláč tartin,
francouzký jablkový koláč,
obrácený jablečný koláč recepty,
francouzský koláč s jablky,
obrácený jablečný koláč s krémem,
jablkový koláč recept,
jablkový koláč z listového těsta,
obrácený jablečný koláč z listového těsta,
francouzský jablečný koláč obraceny
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
máslo,
cukr
Komentáře (13)
Pakliže máte recept na tento koláč v jiném podání,budeme rádi,pokud ho sem přidáte a fotografie se zlatým zbarvením je také vítána
Neznáte technologii výroby a vhodné produkty.
Nevidím karamel, který vzniká při procesu pečení přímo pod jablíčky v pánvi, tudíž při obrácení koláče do jeho konečné podoby je zlatý!!! a ne zelený! V případě že byste měli zájem o podrobný popis, jak tento koláč připravit, můžete se na mě obrátit!