Vánoční punč
Vůně a chuť vánočního punče patří ke svátkům neodmyslitelně tak, jako stromeček nebo linecké cukroví. Pokud punč vůbec neznáte nebo chcete připravit jiný než ten, co obvykle děláte, vyzkoušejte! Tento nápoj vás určitě zahřeje.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 296 kJ / 1 744 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 193,21 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství ingrediencí jsem dávala "od oka", takže je na každém, jak to chce kyselé nebo sladké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2023 23:52
23. 12. 2020 19:20
13. 12. 2020 11:38
Recept jsem upravila podle rad Miquela, který ho také připravoval (píše v komentářích níže), snad by to autorce nevadilo - už sem nechodí. (Pokud by vadilo a ozve se, není problém vrátit recept k jeho původnímu vzhledu.)
13. 12. 2020 09:02
13. 12. 2020 01:16
To prostě nechápu.
24. 12. 2018 11:47
14. 12. 2014 23:07
Možná se budete usmívat, ale lepší je si teplotu hlídat teploměrem ..., nebo použít indukční vařič, či desku s nastavenou teplotou na 80°C max.
Vše co se má, si předem odděleně svařte samostatně s vodou, včetně koření po danou dobu, samostatně si ohřejte víno na cca 80°C a ihned odstavte ze zdroje tepla - vlijte dříve svařenou směs. Zjistíte, že vše chutná jinak, i jinak účinkuje.
Několikrát se mi na návštěvě stalo, že po půl litru svařeného jsem se cítil jako na nealko večírku
31. 12. 2013 15:47
22. 11. 2012 22:45
22. 11. 2012 22:41
31. 12. 2011 16:44
30. 12. 2011 22:06
17. 6. 2011 22:26
18. 12. 2010 08:08
14. 2. 2009 16:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 20 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 1 hodinou
Lososová frittata
Přidáno před 2 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 19 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 38 minutami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 4 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 8 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 11 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 12 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 13 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nejlepší svařené víno? Kromě kvalitního vína nesmí chybět plátek citronu a správná směs voňavého koření
Punč se původně skládal z pěti základních surovin. Horký nápoj nás příjemně zahřeje a svátečně naladí
Vánoční atmosféru zvýrazní i nealko koktejly: Ten vanilkový je osvěžující a citron mu dodává šmrnc
Další recepty
Tématické fráze: punč recept punč recept na punč jak se dělá punč recept punc domaci punc jak udělat punč jak se vaří punč recept na domácí punč jak uvařit punč domaci punc recept vídeňský punč punč s ovocem punč recepty nealkoholický punč recepty na punč francouzský punč recepty punc pravý punč nealkoholický punč recept
Suroviny: citron, pomeranče, voda, cukr krupice, rum, víno červené, koření hřebíček, skořice celá, kompot jahodový, pomeranče
Vánoční punč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2r3
17 názorů