Původní švestková povidla
Povidla jsou tradiční náplní buchet, koláčů a také se používají třeba k dochucení omáček. Pokud máte na své zahradě švestku, neváhejte si z jejich plodů uvařit tato skvělá povidla. Trvá to sice déle, ale ten výsledek za to opravdu stojí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 19 882 kJ / 4 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 200,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 320 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jaro před námi - a po něm nastoupí letní sezona zavařování. Je lepší být v předstihu. Tato povidla vařil můj děda v obrovském kotli každý rok (samozřejmě v jiném poměru). Jsou to klasická tuhá povidla, které můžete použít do koláčů i pro diabetiky. http://www.majamotti.eu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2016 11:45
Jinak se stejnym zpusobem da zpracovat i jiné ovoce: klasika jablka, hrusky, ale i tresne, visne a nebo merunky.
24. 2. 2016 21:32
24. 2. 2016 21:25
24. 2. 2016 21:25
24. 2. 2016 21:10
Tato povidla se nemusejí zadeklovávat víčky
Maja Motti:
Klidně mohl zůstat název Pravá švestková povidla
24. 2. 2016 20:44
24. 2. 2016 20:42
24. 2. 2016 20:41
24. 2. 2016 20:37
24. 2. 2016 20:30
24. 2. 2016 20:29
24. 2. 2016 20:23
24. 2. 2016 20:23
24. 2. 2016 20:22
24. 2. 2016 20:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 1 hodinou
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 1 hodinou
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Tesco uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý a rychlý slaný koláč
Dani25 uvařila před 1 hodinou
Filet z pstruha na fenyklu a pórku
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 2 hodinami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 2 hodinami
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 2 hodinami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ovocné knedlíky pokaždé jinak: Vyhrají u vás tvarohové, kynuté, bramborové, odpalované, nebo jogurtové?
Trvanlivá domácí povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Umíte je uvařit téměř bez práce a bez míchání?
Desatero rad na téma povidla: Snadno je připravíme z čerstvých švestek, hrušek i jablek
Další recepty
Tématické fráze: jak uvařit švestková povidla švestková povidla bez cukru povidla z blum domácí švestková povidla pravá švestková povidla svestkova povidla delana v troube rychlá švestková povidla švestková povidla recept zavařování povidel povídla švestková švestková povidla blumy povidla klasická švestková povidla švestková povidla pro diabetiky zavařovaní povidla povidla recept top recepty svestkova povidla švestková povidla bez cukru recept pravá švestková povidla recept jak uskladnit povídla
Suroviny: švestky
Původní švestková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLr6
19 názorů