Paštikoše
Suroviny
Porce: 10 středně velkých silikonových košíčků
Nutriční hodnoty
Energie | 6 213 kJ / 1 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,95 g |
Tuky | 132,33 g |
Vláknina | 0,75 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 3,47 g |
Sůl | 8,67 g |
Sacharidy | 12,16 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poprvé jsem dala másla málo, směs byla chutná, ale velmi tuhá, nešla roztírat. Tak jsme ukrajovali, ale kdo chce roztírat například na chleba, přidejte máslo, bude se to i lépe zpracovávat jako hmota.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2016 18:20
14. 10. 2016 18:16
14. 10. 2016 17:43
14. 10. 2016 17:01
Hmmm, tak to jsem nechtěl a VÁŽNĚ by mě to mrzelo
Jsem si říkal, jak dokážete s přehledem a bez emocí reagovat na úrovni...
Škoda
No, asi to slíznu za to, že jsem vyštval další kuchařku
Promiňte
14. 10. 2016 16:30
Asi jsem tu navíc i já, nejen tento recept. Podle konverzace, tu snad ani být nechci... takže mizím a krásný zbytek dne.
14. 10. 2016 13:09
Dobré odpoledne
Traduje se, že ženy a muži různí jsou a v hlavách se jim to moce různým způsobem
Právě proto, že při práci (dokonce i v kuchyni) dokážu SOUČASNĚ po ženském způsobu pracovat i přemýšlet, tak dělám paštiku způsobem, který jsem popsal níže.
No, a ta játra dělaná jen tak tak, tak to je paštika teprve jak máááslo
14. 10. 2016 13:01
Díky za přihrávku
No, mám food proceror, dva mixery, ale tady toto mělním zásadně tyčákem (tyčový mixer) je to rychlejší (nemusím hmotu požduchovat do záběru), ale především praktičtější (nemusím hmotu pracně dolovat z mixeru a tento, v mém případě, pracně umývat)
"Kastrůlkový mezikrok"
Tento rcp je tu víceméně navíc, ale nechám to bejt Jediné jeho plus by asi před 10ti lety bylo v tom, že se nepeče (ani v lázni)
Pecept mám zmáknutý : Játra po očištění nekrájím a nadrobno ani náhodou - dusím vcelku V KASTROLE a ne podle času, ale podle barvy: až největší kus masa po rozkrojení přestává být krvavý, sundám KASTROL z ohně a po částečném vychladnutí (máslo stačí mít povolené, ale přidávám i sádlo) přidám koření https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k... v KASTROLE mixuju. Dochutím, dosolím, doředím a stěrkou přendám do tvořítek nebo i do misek do mrazáku - tímto odpovídám (autorka snad promine) na dotaz stran konzervace
14. 10. 2016 12:07
Kastrůlkový mezikrok má svoji vnitřní logiku nejen z důvodu zchlazení, ale jak rovněž Woman podotkla, ne každý používá klasický mixér a spíše volí ruční stroj.
Já bych se spíše autorky zeptal, zda zkoušela směs nějakým způsobem konzervovat anebo zda má povědomí, jestli je tato směs ko konzervaci vhodná?
Tak jsme si pokecali a nyní to pojďme vyzkoušet
14. 10. 2016 11:00
14. 10. 2016 08:22
Dobrý den Vám i ostatním. Nabízí se položená otázka PROČ NE rovnou do mixéru. Dovolte, abych odpověděla.
1. U práce přemýšlím a domnívám se, že ne všechny čtenářky mají skleněný mixér pro gastroprovozy, který zvládne vařicí a velmi horká jídla nebo drtit kostky ledu, jaký mám já. Takže s čistým svědomím a k úctě k jejich mixérům.
2. Tím, že všechny ingredience přendáme z pánve do kastrolku se přece jen zchladí a máslo se trošku rozpustí, sůl a pepř, případně jiné koření dle vlastní chuti zamícháme a přelijeme smetanou. A věřte, nebo ne, ono se to pak i lépe mixuje!
13. 10. 2016 22:13
No, proč ne přímo do mixeru, he?
13. 10. 2016 12:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 12 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 15 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 25 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 28 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 53 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí játrová domácí paštika recepty divoká kachna recept pastika z kukuřicich jater kastrulkovy chléb jak konzervovat paštiku z krůtích jater ftipy.sk
Suroviny: játra kuřecí, máslo, sůl, pepř, koření, cibulka, smetana
Paštikoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KVxl
12 názorů