Paštika z krůtích jater s brusinkami

duckie Kuchařka: duckie

Doba přípravy: 3 1/2 hodiny Pokrmy z vnitřností 11 názorů

Suroviny

500 g krůtích jater
750 g bůčku
100 ml červeného portského vína
4 lžíce brandy
10 dkg anglické slaniny
50 g sušených brusinek
pepř
sůl
muškátový oříšek
2 menší zapékací misky
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve pokrájíme brusinky a namočíme do portského vína, ve kterém je necháme min. hodinu ležet.

  2. Z jater odebereme 150 g a nakrájíme na půlcentimetrové plátky.

  3. Plátky anglické slaniny nakrájíme na centimetrové plátky.

  4. Nyní si připravíme směs na paštiku.

  5. Bůček nakrájíme na kousky a buď pomocí sekacích nožů rozmixujeme v robotu nebo 2x umeleme na masovém strojku (2x proto, aby byl umletý najemno).

  6. Zbytek jater také rozmixujeme nebo umeleme. Obojí umleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, strouhneme trochu muškátového oříšku, přidáme brandy a řádně promícháme. Namočené brusinky slijeme přes sítko, přidáme do hotové směsi a promícháme. Portské víno z brusinek můžeme vypít (hlavně dejte pozor, ať Vám ho dcera nevylije na koberec jako mě! :-D)

  7. Dno obou zapékacích misek vyložíme proužky anglické slaniny, na kterou rozetřeme polovinu játrové směsi.

  8. Směs řádně rozvrstvíme až ke krajům a uhladíme.

  9. Na směs naskládáme plátky z jater a zakryjeme druhou polovinou játrové směsi. Opět hezky uhladíme.

  10. Povrch poklademe zbytkem anglické slaniny.

  11. Pečeme v předem vyhřáté troubě 2 hodiny při 120°C.

  12. Po vychladnutí paštiku krájíme na plátky a podáváme na talířku s brusinkami. Nejlepší je s lehce opečeným toustovým chlebem (nám zbyl už jen obyčejný). Doporučuji si k ní otevřít lahvinku dobrého kvalitního červeného vína :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Paštika z krůtích jater s brusinkami

  • Květoslava Květoslava (neregistrovaný)

    Tak jsem ji dnes upekla.Manžel mlaskal,takže bude určitě výborná.

    Odpovědět

  • JIRKA JIRKA(neregistrovaný)

    Supeeer!!!!!:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • duckie duckie(autor receptu)

    dnes přišla návštěva..tak jsem paštiku nakrájela na rohlíky a ozdobila brusinkama..přikládám foto jak to krásně vypadá :-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Paštiku jsem ještě nevyráběl, co není brzo může být, tahle vypadá velmi jedle;-);-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásná paštika :-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • jehlanka73 jehlanka73

    Paštička s brusinkami...na tom teď docela ujíždím...takže bodík dávám a ukládám.:-K

    Odpovědět

  • duckie duckie(autor receptu)

    Paštik je snad 1000 druhů, a každá jiná, a každá dobrá :-p na téhle mi nejvíc chutná to, že má takovou pěkně poctivou játrovou chuť..ale takové ty paštičky ze skleničky, co se mažou na chleba, jsou taky výborné..příště musím takovou nějakou zkusit a pěkně ji okořenit :-p

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    paštičku už jsem nedělal snad 10let asi si to budu muset oživit;-):yes:+1

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Duckie, taková paštička je moc dobrá, někde jsem jí jedla, ale sama jsem jí ještě nevyráběla, teď mám i recept, tak jí můžu udělat a ty máš 5.bodík:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: játrová paštika s brusinkami paštika domácí z krůtích jater domácí paštika z krutich jater krutí játra paštika krútí játrová paštika domácí krůtí paštika bruselská paštika recept brusinková paštika domácí paštika krůtí játra brusinková paštika recept bruselská paštika paštika kruti jatra paštika z krůtích jater a bůčku paštika z kruti jatry psštika krůtí játra jatrova paštika s brusinkama krůtí paštika,recept kruti jatra játra s brusinkami krůtí játra-paštika

Zapomněl/a jsem heslo