

Paštika z kuřecích jater
Suroviny
- 1000 g kuřecích jater
- 200 ml šlehačky
- 1 máslo
- 1 střední cibule
- asi 3 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- sůl
- pepř
- paštikové koření
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme očistěná játra, lístky tymiánu a 100 ml šlehačky. Dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří.
Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně se změklým máslem a zbývající šlehačkou rozmixujeme. Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne. Servírujeme s brusinkami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Paštika z kuřecích jater
-
brtna: děkuju za zprávu, jsem moc ráda, že paštika chutná
-
Dělala jsem od prázdnin již několikrát, dokonce i z vepřových jater, když je můj muž přinesl místo kuřecích. Vždy naprostá spokojenost, jednoduché a chutné. Místo do hřbetu dám do šroubovací sklenice do lednice a jsou zkonzumována velmi rychle. Hlavně vím co do nich dávám, žádné konzervanty jako v kupovaných.
-
Alexandra11: Tak potom doporučuji nechat v té lednici alespoň tři čtyři dny, až se chutě pěkně prolnou. Vršek paštiky se může zalít rozpuštěným máslem, aby nešedl - proto masu dávám raději do sklenice, jejíž plocha povrchu je menší než u chlebíčkové formy.
-
bomba také si ji udělám
-
Lucik201: já bych ji delší dobu neskladovala ani tak, jak píšeš.
-
Lucie: Lucko, tato paštika není na delší skladování, to by se musela, jak tu bylo řečeno, zavařit. Jestli máš dojem, že byste ji nesnědli, udělej ji z polovičního množství, taky už jsem to tak dělala.
-
Někde jsem četla,že je dobré dát paštiku do uzaviratelne lahve a zalít rozpuštěným máslem nebo sádlem. Tak nevím jestli by to šlo i s touto paštikou? :)
-
Ano myslím pro delší uskladnění. No právě bych potřebovala poradit jestli to jde nebo ne..popřípadě poradit jak na to :)
-
Lucie: Autorka ti odpoví fundovaně, myslíš na delší uskladnění? No musela bys sterilovat, ale nevím, jak by to dopadlo v případě té šlehačky, nesrazila by se?
-
Dobrý den, myslíte,že tuto paštiku mohu dát do sklenic? Nezkazí se?
-
casino:
-
eevza:
No, můžete...
https://www.toprecepty.cz/recept/43062-tradicni-pa...
https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k...
Koření skladuji v prachovnici a vydrží v nelednici do až až, a do paštik přidávám někdy sardelku, někdy jádroviny, někdy semínka, někdy sušené (kandované) ovoce, někdy kousky pečeného masa
Ať se dílo podaří! Važte si tohoto receptu, neb je to jeden z nemnoha rcp, kdy se paštéta NEVAŘÍ a když do hotové přihodíte kousky dušených jater, tak nic nepokazíte
Edit:
Aha! Já o koření..., autorka o paštice...
Paštiku dělávám do foroty do mrazáku -
eevza: složení paštikového koření je těžké napsat jednoznačně, každý výrobce ho má trochu jiné, ale dávám Ti sem odkaz na paštikové z Koření od Antonína
http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/pastiko...
nevím, jak dlouho paštika vydrží, my jsme ji snědli vždycky co nejdřív,tipla bych ale tak tři dny - déle radši ne, není nijak konzervována.
-
Mohla bych se zeptat co obsahuje paštikové koření. Popřípadě, čím ho nahradit?
A ještě jedna věc. Jak dlouho vydrží v lednici? -
Edita: děkuji a jsem ráda, že paštika chutnala