Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika z kuřecích jater

Poctivá domácí paštika působí jako vrcholné dílo kuchařského mistra, přitom to jsou vlastně jen osmahnutá rozmixovaná játra zjemněná trochou másla, v našem receptu ochucená česnekem a tymiánem. Paštika uložená v pěkné skleničce udělá radost tatínkovi nebo dědečkovi.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava, bez chlazení)

3. 6. 2008 11:30

Suroviny

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka obsahuje
150 nejlepších receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 195 kJ / 1 959 kcal
Bílkoviny174,45 g
Tuky121,07 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 5,17 g
Sodík 780 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy41,61 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

3. 1. 2022 19:33

Eva S.: děkuju, jsem moc ráda;-):-K

Eva S. Eva S.

3. 1. 2022 15:23

:-K Skvělý, rychlý recept, moc nám chutná :-)

maris maris

18. 10. 2019 05:59

brtna: děkuju za zprávu, jsem moc ráda, že paštika chutná;-):-)

brtna

17. 10. 2019 18:12

Dělala jsem od prázdnin již několikrát, dokonce i z vepřových jater, když je můj muž přinesl místo kuřecích. Vždy naprostá spokojenost, jednoduché a chutné. Místo do hřbetu dám do šroubovací sklenice do lednice a jsou zkonzumována velmi rychle. Hlavně vím co do nich dávám, žádné konzervanty jako v kupovaných.:yes::-D

Dajda Dajda

27. 9. 2019 11:02

Alexandra11: Tak potom doporučuji nechat v té lednici alespoň tři čtyři dny, až se chutě pěkně prolnou. Vršek paštiky se může zalít rozpuštěným máslem, aby nešedl - proto masu dávám raději do sklenice, jejíž plocha povrchu je menší než u chlebíčkové formy. ;-)

Alexandra11 Alexandra11

27. 9. 2019 10:22

:-K bomba také si ji udělám

maris maris

24. 11. 2016 14:56

Lucik201: já bych ji delší dobu neskladovala ani tak, jak píšeš.;-)

maris maris

24. 11. 2016 14:54

Lucie: Lucko, tato paštika není na delší skladování, to by se musela, jak tu bylo řečeno, zavařit. Jestli máš dojem, že byste ji nesnědli, udělej ji z polovičního množství, taky už jsem to tak dělala. :-);-)

Lucik201 Lucik201

24. 11. 2016 13:14

Někde jsem četla,že je dobré dát paštiku do uzaviratelne lahve a zalít rozpuštěným máslem nebo sádlem. Tak nevím jestli by to šlo i s touto paštikou? :)

Lucie

24. 11. 2016 12:52

Ano myslím pro delší uskladnění. No právě bych potřebovala poradit jestli to jde nebo ne..popřípadě poradit jak na to :)

spagetka spagetka

24. 11. 2016 12:44

Lucie: Autorka ti odpoví fundovaně, myslíš na delší uskladnění? No musela bys sterilovat, ale nevím, jak by to dopadlo v případě té šlehačky, nesrazila by se?

Lucie

24. 11. 2016 12:38

Dobrý den, myslíte,že tuto paštiku mohu dát do sklenic? Nezkazí se?
:-)

maris maris

9. 11. 2016 15:15

casino: ;-):-)

casino casino

9. 11. 2016 14:47

eevza:
No, můžete...:-)
https://www.toprecepty.cz/recept/43062-tradicni-pa...
https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k...
Koření skladuji v prachovnici a vydrží v nelednici do až až, a do paštik přidávám někdy sardelku, někdy jádroviny, někdy semínka, někdy sušené (kandované) ovoce, někdy kousky pečeného masa:yes:
Ať se dílo podaří! Važte si tohoto receptu, neb je to jeden z nemnoha rcp, kdy se paštéta NEVAŘÍ a když do hotové přihodíte kousky dušených jater, tak nic nepokazíte :yes:

Edit:
Aha! Já o koření..., autorka o paštice...:-)
Paštiku dělávám do foroty do mrazáku:yes:

maris maris

9. 11. 2016 14:41

eevza: složení paštikového koření je těžké napsat jednoznačně, každý výrobce ho má trochu jiné, ale dávám Ti sem odkaz na paštikové z Koření od Antonína;-)
http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/pastiko...
nevím, jak dlouho paštika vydrží, my jsme ji snědli vždycky co nejdřív,:-) tipla bych ale tak tři dny - déle radši ne, není nijak konzervována.

1 2 3 4 8 11 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí paštika recepty nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater kuřecí játrová paštika jatrová paštika kluci v akci paštika recept drůbeží játrová paštika kuřecí játrová domácí paštika recepty recept na pastiku domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty játrová paštika z drubežích jater nejlepší játrová domácí paštika kuřecí játrová paštika recept játrová paštika recept prostřeno paštika kluci v akci domácí paštika drubezi pastika drůbeží játrová paštika recept domácí drůbeží játrová paštika domácí paštika recept kuřecí játra paštika

Suroviny: játra kuřecí, šlehačka, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř, koření paštikové, olej olivový

TopRecepty.cz

Paštika z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jvv