Paštika z kuřecích jater

maris Kuchařka:

Studená kuchyně 174 názorů

572
Recept si zatím oblíbilo 72 kuchařů

Suroviny

1000 g kuřecích jater
200 ml šlehačky
1 máslo
1 střední cibule
asi 3 stroužky česneku
čerstvý tymián
sůl
pepř
paštikové koření
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 72 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme očistěná játra, lístky tymiánu a 100 ml šlehačky. Dusíme dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří.

  2. Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně se změklým máslem a zbývající šlehačkou rozmixujeme. Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne. Servírujeme s brusinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 555 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Paštika z kuřecích jater

  • maris maris(autor receptu)

    janina3365: děkuji za krásnou zprávu:-):-K

    Odpovědět

  • janina3365 janina3365

    Dělala jsem ji poprvé a hned se ohromně vydařila. :yes:Doporučuji skvělý recept.

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    pazderka83: děkuji za zprávu - moc mě to těší;-):-)

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Paštiky se u nás tedy moc nejí,ale tato je vážně luxusní, už je 1/2 fuč :-)) :yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Petra:Petro:-K:-)

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    výborná, skvělá, delikátní, luxusní :)

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    cacik: 1 máslo - 250 g:-)

    Odpovědět

  • cacik cacik(neregistrovaný)

    Jen se zeptám,1 máslo - tj, 125gr, nebo 250gr?

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Také se pripojím ke všem stravnikum,opravdu luxusní recept..:-*
    Dnes jsem zkoušela uplne prvně a skoro jsem neměla co dat chladit:-D
    Dekuji za inspiraci:-K

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Marta: snad budete spokojená;-):-)

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Já jí budu dělat zítra jsem moc zvědavá

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Katyc: já momentálně žádnou doma nemám abych Ti ji vyfotila, ale je jedno od jakého výrobce, je na ní napsáno - Smetana ke šlehání a má 31 nebo 33 %. ;-):-)

    Odpovědět

  • Katyc Katyc

    Můžu poprosit o jakou šlehačku se jedná? třeba přiložit odkaz s fotkou:) jsem docela ve vaření amatérka takže bych prosila radši o přesnější verzi :) Děkuji

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Irrena: Irenko, Míšo - moc děkuju za vvyzkoušení, mám radost, že vám chutnala;-):-)

    Odpovědět

  • Michaela Medkova Michaela Medkova

    Paštiku jsem dělala včera a již je polovina snědená:-p. Je moc dobrá, díky za recept:-K

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo