Paštika z kuřecích jater

maris Kuchařka:

Studená kuchyně 190 názorů

580
Recept si zatím oblíbilo 80 kuchařů

Suroviny

1000 g kuřecích jater
200 ml šlehačky
1 máslo
1 střední cibule
asi 3 stroužky česneku
čerstvý tymián
sůl
pepř
paštikové koření
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 80 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme očistěná játra, lístky tymiánu a 100 ml šlehačky. Dusíme dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří.

  2. Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně se změklým máslem a zbývající šlehačkou rozmixujeme. Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne. Servírujeme s brusinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 652 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Paštika z kuřecích jater

  • maris maris(autorka receptu)

    Lucik201: já bych ji delší dobu neskladovala ani tak, jak píšeš.;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Lucie: Lucko, tato paštika není na delší skladování, to by se musela, jak tu bylo řečeno, zavařit. Jestli máš dojem, že byste ji nesnědli, udělej ji z polovičního množství, taky už jsem to tak dělala. :-);-)

    Odpovědět

  • Lucik201 Lucik201

    Někde jsem četla,že je dobré dát paštiku do uzaviratelne lahve a zalít rozpuštěným máslem nebo sádlem. Tak nevím jestli by to šlo i s touto paštikou? :)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Ano myslím pro delší uskladnění. No právě bych potřebovala poradit jestli to jde nebo ne..popřípadě poradit jak na to :)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lucie: Autorka ti odpoví fundovaně, myslíš na delší uskladnění? No musela bys sterilovat, ale nevím, jak by to dopadlo v případě té šlehačky, nesrazila by se?

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Dobrý den, myslíte,že tuto paštiku mohu dát do sklenic? Nezkazí se?
    :-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    casino: ;-):-)

    Odpovědět

  • casino casino

    eevza:
    No, můžete...:-)
    https://www.toprecepty.cz/recept/43062-tradicni-pa...
    https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k...
    Koření skladuji v prachovnici a vydrží v nelednici do až až, a do paštik přidávám někdy sardelku, někdy jádroviny, někdy semínka, někdy sušené (kandované) ovoce, někdy kousky pečeného masa:yes:
    Ať se dílo podaří! Važte si tohoto receptu, neb je to jeden z nemnoha rcp, kdy se paštéta NEVAŘÍ a když do hotové přihodíte kousky dušených jater, tak nic nepokazíte :yes:

    Edit:
    Aha! Já o koření..., autorka o paštice...:-)
    Paštiku dělávám do foroty do mrazáku:yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    eevza: složení paštikového koření je těžké napsat jednoznačně, každý výrobce ho má trochu jiné, ale dávám Ti sem odkaz na paštikové z Koření od Antonína;-)
    http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/pastiko...
    nevím, jak dlouho paštika vydrží, my jsme ji snědli vždycky co nejdřív,:-) tipla bych ale tak tři dny - déle radši ne, není nijak konzervována.

    Odpovědět

  • eevza eevza

    Mohla bych se zeptat co obsahuje paštikové koření. Popřípadě, čím ho nahradit?
    A ještě jedna věc. Jak dlouho vydrží v lednici?

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Edita: děkuji a jsem ráda, že paštika chutnala;-)

    Odpovědět

  • Edita Edita(neregistrovaná)

    Pastika je velmi dobra,zkusim i z veprovych jater:-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Nikol: ne, není, můžete si dochutit podle sebe;-)

    Odpovědět

  • Nikol Nikol(neregistrovaný)

    Dobrý den, je nutné dát pastikove koreni? Dekuji

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Petra Ku.: Péťo, děkuju, moc mě to od Tebe těší:-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo