Paštika z kuřecích jater
Poctivá domácí paštika působí jako vrcholné dílo kuchařského mistra, přitom to jsou vlastně jen osmahnutá rozmixovaná játra zjemněná trochou másla, v našem receptu ochucená česnekem a tymiánem. Paštika uložená v pěkné skleničce udělá radost tatínkovi nebo dědečkovi.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 195 kJ / 1 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,45 g |
Tuky | 121,07 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 5,17 g |
Sodík | 780 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 41,61 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 1. 2022 19:33
Eva S.: děkuju, jsem moc ráda
3. 1. 2022 15:23
Skvělý, rychlý recept, moc nám chutná
18. 10. 2019 05:59
brtna: děkuju za zprávu, jsem moc ráda, že paštika chutná
17. 10. 2019 18:12
Dělala jsem od prázdnin již několikrát, dokonce i z vepřových jater, když je můj muž přinesl místo kuřecích. Vždy naprostá spokojenost, jednoduché a chutné. Místo do hřbetu dám do šroubovací sklenice do lednice a jsou zkonzumována velmi rychle. Hlavně vím co do nich dávám, žádné konzervanty jako v kupovaných.
27. 9. 2019 11:02
Alexandra11: Tak potom doporučuji nechat v té lednici alespoň tři čtyři dny, až se chutě pěkně prolnou. Vršek paštiky se může zalít rozpuštěným máslem, aby nešedl - proto masu dávám raději do sklenice, jejíž plocha povrchu je menší než u chlebíčkové formy.
27. 9. 2019 10:22
bomba také si ji udělám
24. 11. 2016 14:56
Lucik201: já bych ji delší dobu neskladovala ani tak, jak píšeš.
24. 11. 2016 14:54
Lucie: Lucko, tato paštika není na delší skladování, to by se musela, jak tu bylo řečeno, zavařit. Jestli máš dojem, že byste ji nesnědli, udělej ji z polovičního množství, taky už jsem to tak dělala.
24. 11. 2016 13:14
Někde jsem četla,že je dobré dát paštiku do uzaviratelne lahve a zalít rozpuštěným máslem nebo sádlem. Tak nevím jestli by to šlo i s touto paštikou? :)
24. 11. 2016 12:52
Ano myslím pro delší uskladnění. No právě bych potřebovala poradit jestli to jde nebo ne..popřípadě poradit jak na to :)
24. 11. 2016 12:44
Lucie: Autorka ti odpoví fundovaně, myslíš na delší uskladnění? No musela bys sterilovat, ale nevím, jak by to dopadlo v případě té šlehačky, nesrazila by se?
24. 11. 2016 12:38
Dobrý den, myslíte,že tuto paštiku mohu dát do sklenic? Nezkazí se?
9. 11. 2016 15:15
casino:
9. 11. 2016 14:47
eevza:
No, můžete...
https://www.toprecepty.cz/recept/43062-tradicni-pa...
https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k...
Koření skladuji v prachovnici a vydrží v nelednici do až až, a do paštik přidávám někdy sardelku, někdy jádroviny, někdy semínka, někdy sušené (kandované) ovoce, někdy kousky pečeného masa
Ať se dílo podaří! Važte si tohoto receptu, neb je to jeden z nemnoha rcp, kdy se paštéta NEVAŘÍ a když do hotové přihodíte kousky dušených jater, tak nic nepokazíte
Edit:
Aha! Já o koření..., autorka o paštice...
Paštiku dělávám do foroty do mrazáku
9. 11. 2016 14:41
eevza: složení paštikového koření je těžké napsat jednoznačně, každý výrobce ho má trochu jiné, ale dávám Ti sem odkaz na paštikové z Koření od Antonína
http://www.koreni.cz/obchod/korenici-smesi/pastiko...
nevím, jak dlouho paštika vydrží, my jsme ji snědli vždycky co nejdřív, tipla bych ale tak tři dny - déle radši ne, není nijak konzervována.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Citronová babetka (z Prostřeno)
Přidáno před 1 hodinou

Bostonský krémový koláč
Přidáno před 4 hodinami

Jelení medailonky s povidlovou omáčkou a domácí odpalované gnocchi (z Prostřeno)
Přidáno před 4 hodinami

Rýžový salát se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami

Zadělávané kedlubny s cuketou
Přidáno 16. 5. 2022 15:54

Česnečka z Loštic
Přidáno 16. 5. 2022 13:48
Právě bylo uvařeno:

Uzená polévka
uvařil/a vakl1
před 14 minutami

Bramborové bochánky se salámem
uvařil/a alkab
před 59 minutami

Květákové placičky s uzeným masem
uvařil/a Ilabagr
před 1 hodinou

Květák na paprice
uvařil/a Bernardy@telecom.cz
před 1 hodinou

Jáhlová kaše
uvařil/a Manelka
před 1 hodinou

Brambory pečené v olivové hořčici
uvařil/a marce1
před 1 hodinou

Polévka z řapíkatého celeru s cizrnou a kuskusem
uvařil/a Tonja
před 2 hodinami

Brownies do hrníčku
uvařil/a AndreaMachacova
před 2 hodinami

Prosedlá buchta s tvarohem a povidly
uvařil/a Panova
před 3 hodinami

Koláčky
uvařil/a MlsnaVeverka
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí paštika recepty nejlepší játrová domácí paštika z kurecich jater kuřecí játrová paštika jatrová paštika kluci v akci paštika recept drůbeží játrová paštika kuřecí játrová domácí paštika recepty recept na pastiku domácí játrová paštika z kuřecích jater recepty játrová paštika z drubežích jater nejlepší játrová domácí paštika kuřecí játrová paštika recept játrová paštika recept prostřeno paštika kluci v akci domácí paštika drubezi pastika drůbeží játrová paštika recept domácí drůbeží játrová paštika domácí paštika recept kuřecí játra paštika
Suroviny: játra kuřecí, šlehačka, máslo, cibule, česnek, tymián čerstvý, sůl, pepř, koření paštikové, olej olivový
Paštika z kuřecích jater
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jvv
196 názorů