Šlehačkový táč s rebarborou a jablky
Výborný kynutý táč, s křupavou skořicovou drobenkou navrchu a krásně jemným, vláčným těstem díky smetaně. Náplň z jablek a rebarbory dodá moučníku zajímavou sladkokyselou chuť a bude tak tvořit perfektní sladkou tečku za nedělním obědem.
Suroviny pro 4 plechy
4 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 40 168 kJ / 9 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,62 g |
Tuky | 352,39 g |
Vláknina | 47,30 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 3,48 g |
Sůl | 8,60 g |
Sacharidy | 1 380,14 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vždy jsem pekla táč jen s rebarborou. Nyní jsem tu měla asi 6 jablek - Goldenů, u kterých byla trochu seschlá slupka, ale jinak jim nic nebylo. Na tento účel byla velmi vhodná, nebylo v nich tolik šťávy. Strouhám je tak, že v ruce zbude slupka. Jablka zjemnila rebarboru, která je dosti kyselá a celá ta náplň je moc dobrá. Skořice tomu dala příjemnou vůni. Třtinový cukr nezaměňujte s jiným, s tímto drobenka pěkně křupe.
Těsto se smetanou je velmi jemné, vláčné i druhý den. Z této dávky jsou 4 velké plechy, pekla jsem pro celou rodinu, tak proto takové množství, ale s konzumací problém nebyl :-)
Z kynutého těsta ráda peču, vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale toto hraje prim. Máslo, sádlo, olej i smetana tam mají svoji funkci, někdy se místo oleje můžou dát 2 PL majonézy. Protože z tohoto těsta lze připravit mnoho variací, chtěla jsem se s vámi o tento recept podělit. Spokojení budou i strávníci :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2022 07:01
17. 5. 2021 15:53
11. 5. 2020 12:16
Drobenka křupe i následujícího dne
No, asi ji zařadím do svého repertoáru...
10. 5. 2020 20:57
Jj, drobenka pěkně křupe
Ale avšak "Není na světě člověk ten... "
"Jedna" drobenku komentovala: "Dyť tam křupe cukr!"
8. 5. 2020 13:49
To musím zkusit!
No a na půlku zkusím zde tuto odcamcať: https://www.toprecepty.cz/recept/63377-slehackovy-...
20. 6. 2019 16:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 4 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 8 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 7 minutami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 36 minutami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 46 minutami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 51 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 58 minutami
Vepřové nudličky na hořčici
Adena uvařila před 1 hodinou
Slaný koláč
Fijolkauwu uvařil před 1 hodinou
Francouzský hruškový koláč
Viera19@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Vepřová kýta na hořčici ve smetanové omáčce se zeleným pepřem
LukyRi uvařila před 2 hodinami
Timovo utopenci
flanti uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oloupaná jablka se hodí do některých moučníků a chystáme je malým dětem. K loupání nám stačí ostrý nožík nebo škrabka
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Deset otázek a odpovědí ke zpracování rebarbory v kuchyni. Jak ji upravit a co z ní uvařit
Další recepty
Tématické fráze: tác s rebarborou tác s s rebarborou šlehačkovy tač táč s jablky tac z rebarbory kynuty tač s s rebarborou tac s rebarbory tač s lebarborou kynutý táč s s jablky kynutý táč ze ze šlehačky
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, žloutek, smetana ke šlehání, máslo, sádlo, olej, droždí, mléko, rum, cukr krupice, mouka polohrubá, cukr třtinový, máslo, sádlo, cukr vanilkový, skořice, sádlo
Šlehačkový táč s rebarborou a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Z5g
6 názorů