Jak připravit libečkové pesto. Oblíbená zahradní rostlina výborně ochutí polévky, guláše i karbanátky
Libeček je vytrvalá rostlina, která se hodí do každé zahrady. Na jaře začíná růst velmi brzy a rychle vytvoří mohutný keř. V kuchyni se používají listy, které si můžeme sušit nebo mrazit na zimu. Oblíbené je i libečkové pesto, vybrali jsme vám několik receptů na jeho výrobu pro inspiraci.
- Hotové pesto je výbornou variantou dochucování polévek, pizzy, těstovin a dalších vařených jídel.
- Můžeme si ho namazat na topinky nebo na chléb s máslem.
Jak připravit libečkové pesto
Tuto specialitu si můžete vyzkoušet podle receptu našich čtenářů. Potřebujete 3–5 hrstí listů libečku (bez stopek), 100 g slunečnicových semínek, 2 stroužky česneku, sůl a 100–200 ml oleje.
- Pesto velmi snadno připravíme za pomoci tyčového mixéru.
- Všechny suroviny společně rozmixujeme a to pouze nahrubo.
- Výsledkem by neměla být pasta, ale směs s malými kousky semínek.
- Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu oleje.
- Hotové pesto dáme do skleniček, uzavřeme je a uložíme do ledničky.
- Spotřebujeme během dvou týdnů.
Libeček na ochucení jídel
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Jak zpracovat libeček. Neobejde se bez něj žádná tradiční česká bramboračka
7 nejoblíbenějších semen pro naše zdraví. Která používáme nejčastěji a na co se nejvíce hodí?
Komentáře