7 receptů ze špekáčků: Výborně chutnají naložené, zapečené s pivem i připravené se zelím
Opékání špekáčků je oblíbenou letní kratochvílí. Uzeniny ale můžete využít i v kuchyni, a to do různých receptů, na kterých si pochutná celá rodina. Přinášíme vám nejlépe hodnocené recepty, ve kterých buřty hrají hlavní roli.
I když špekáčky nepatří zrovna k prototypu zdravého stravování, jednou za čas si na nich velmi rádi pochutnáme. Pokud vybereme kvalitní s vyšším podílem masa, může to být i bez výčitek svědomí. Jednou z možností je oblíbené opékání buřtů na ohni. Věděli jste však, že ze špekáčků můžeme připravit hlavní chod i předkrm? Inspirujte se našimi nejlepšími recepty.
Mohlo by vás zajímat
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Jak na tradiční buřtguláš
Bramborový guláš neboli buřtguláš je osvědčenou klasikou se špekáčky, kterou připravíme daleko rychleji, než guláš s hovězím masem. Guláš je vydatný a s krajícem čerstvého chleba k obědu nás skvěle zasytí. Nejdříve zpěníme cibulku, ke které přidáme nakrájené špekáčky, a okořeníme. Zalijeme vařící vodou, přidáme brambory, majoránku, česnek, a pomalu vaříme. Zahustíme, zjemníme smetanou a máme hotovo.
Celý postup můžete zhlédnout také v našem video-návodu níže.
Chutnají vám špekáčky? Podělte se s námi o vaše oblíbené recepty do komentářů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 22 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
K táboráku patří špekáček: Víte, jak poznáte kvalitní a jak ho nařezat, aby se dokonale opekl?
Jak napravit tělo po prohýřené noci s množstvím alkoholu a jídla. Rady na zahnání kocoviny
Deset otázek a odpovědí na téma cukety. Na co se hodí mladé i starší cukety, jak je zpracovat a nejlépe využít
Komentáře