Cikánské řízky od Krkovičky
Suroviny
Porce: 3-4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 272 kJ / 1 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,65 g |
Tuky | 72,61 g |
Vláknina | 3,86 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 78,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 10. 2017 18:14
Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,
13. 10. 2017 18:13
Jsem Rom ani nevim že je tolik receptu na řizek,,,,
28. 7. 2017 19:32
No to je přece "Hadí maso" :D Ale to se ještě na pánvi roztrhá. Veliká mňamka, vařím často :D
14. 4. 2017 13:02
7. 4. 2017 11:48
Dajda: Na Slovensku cigánska pečienka je obľúbená pochúťka rýchleho občerstvenia, na trhoch a pod. Ide o bravčové mäso, plátky, obyčajne z krkovičky. Osolené, okorenené, ocesnakované a opečené na masti. Podáva sa v žemli. S českým cikánským řízkem nemá nič spoločného - ak odmyslíme základnú surovinu a používame na cikánský řízek mäso bravčové. Žiadne nakladanie do vajca, škrobu, korenín tam nie je.
7. 4. 2017 10:32
Dajda: Je pravda že tu je několik takových receptů, jen každý se malinko v něčem liší. Cikánský řízek vznikl kdysi dávno a odstupem času se stále upravoval a upravoval až vznikl např. tento, název zůstal. Tatarák byl taky jen jeden a dnes je jich mnoho druhů např. zeleninový, lososový, už i dokonce tvarůžkový a mnoho dalších. Tak se nad takovou maličkostí ani nepozastavuji.
7. 4. 2017 05:45
Dobrý recept (který tu už je mimochodem několikrát), ale nevím, proč tuhle úpravu masa, kde se přidávají pochutiny, které patří spíše do asijské kuchyně, nazývat cikánským řízkem. Cikánský řízek (nebo spíše rezeň) je označení pokrmu, který se dříve nabízel na Slovensku při různých veřejných akcích podobně jako v Čechách párky. To mi asi potvrdí naše slovenské kuchařinky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 2 minutami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 26 minutami
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 2 hodinami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 2 hodinami
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 3 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Další recepty
Tématické fráze: řízky z krkovičky řízky z krkovice rizek z krkovice cikánský řízek uprava krkovicky cikánské řízky řizek z krkovičky cikánský řízek recept 5ízky z z krkovice rizky s krkovice falešný řízek z krkovičky krkovička ako řízek cikánský řízek z mletého masa řízek s krkovice cikanska pecienka recept na úpravu krkovičky řízky s krkovičky cikanske pl ciganska krkovice jak na řízky z krkovičky
Suroviny: prsa kuřecí, solamyl, mouka hladká, olej, vejce, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření kari, hořčice, omáčka sojová, omáčka worcesterová, pórek
Cikánské řízky od Krkovičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWqr
7 názorů