Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: marinování přes noc,vaření,smažení do 30 minut Pro začátečníky 14 názorů

Suroviny

4 silnější plátky vepřové krkovice bez kosti(+2plátky navíc na smažení)
50 g obyčejné slaniny
2 cibule
100 ml smetany
1 pl hladké mouky
1 pl nasekaných zelených bylinek:
cibulová nať nebo petrželka
na marinádu
400 ml kefíru
3 pl hořčičné omáčky s pepřem
2 ks najemno pokrájených malých chilli papriček
pár najemno pokrájených lístků čerstvého rozmarýnu
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa opláchneme, osušíme, nařízneme na okrajích a naložíme do připravené marinády z výše uvedených surovin. Uložíme v uzavřené nádobě do druhého dne do lednice.

  2. Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do rozehřátého hrnce. Přidáme na hrubší kousky pokrájenou cibuli a vše 5 minut restujeme.

  3. Poté tuto směs odhrneme k okraji hrnce, vložíme plátky masa ze kterého jsme trochu nožem odškrábli marinádu a necháme maso po obou stranách prudce zatáhnout. Přidáme všechnu marinádu, promícháme, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni dusíme 15 minut.

  4. Po ochlazení a vypuštění přebytečného tlaku hrnec otevřeme, maso vyndáme bokem a ponorným mixérem vše dohladka rozmixujeme. Hrnec opět postavíme na oheň, omáčku uvedeme k varu, přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme na mírném plameni za občasného promíchávání 10 minut provařit. Maso vložíme zpět do omáčky, přidáme nasekané bylinky, prohřejeme a můžeme podávat.

  5. Na přílohu se hodí rýže, knedlík i těstoviny.

  6. Smažené řízky. Ze zbývajících 2 plátků mírně setřeme marinádu a lehce obalíme ve strouhance.

  7. Na rozehřátém oleji v pánvičce rychle po obou stranách osmažíme, vložíme na pečící papír a dáme do předem vyhřáté trouby na 20-25 minut upéct.

  8. Pokud nechceme zapínat troubu, smažíme pozvolna na pánvi ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku do zlatavé barvy.

  9. Můžeme podávat s pečivem a zeleninovou oblohou, nebo s bramborovou kaší.

Poznámka

Ráda v kuchyni používám kefír.Maso v něm naložené je velice křehké a chutné. Omáčky jsou pikantní, navinulé chuti a řízky jsou jemné a šťavnaté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička v kefíru z papiňáku+smažené řízky

  • Ivusa Ivusa

    :-KŠkoda že jsem si tohoto receptu nevšimla dříve...musím brzy vyzkoušet...už teď se mi sbíhají sliny.:-p:-pZítra grilujeme na chatě, ale v neděli nebo nejpozději příští týden to uvařím .Fakt:-!:-!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova:Díky za pochvalu:-8:-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krásně připravené jídlo:yes::yes::yes::-)):-)):-p:-p

    Odpovědět

  • spagetka:Laděnko,kupuji v Lidlu.Mívají ve skleničkách po 200ml:-)
    Danuš,napřed zmizly čerstvé řízky:-D2 plátky byly k večeři a zbývající 2 na druhý den:-))
    Jsem ráda,že se receptík líbí;-)Děkuji:-K:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Aničko, odkud máš tu hořčičnou omáčku s pepřem? Já ráda používám hořčici se zeleným pepřem z Alberta, tuhle značku jsem někde viděla, ale nevzpomenu si ;-);-)
    S kefírem taky vařím moc ráda, a dělám hodně podobně :-p:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Aničko - to jsou zase mňamky - teď jenom nevím,co bych si dala dřív :yes::-D určitě vyzkouším:-p

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • lemarti lemarti

    Aničko hezký recept;-)ukládám si a až pojedu do čech tak si nakoupím kefír a uvařím.Tady u nás ty kefíry a podobné mléka jsou úplně odporný:-(

    Odpovědět

  • Bibinka:Díky za typ:yes:Já jsem tu zakysanku právě úplně odbourala,ten kefír se mi zdá dost chuťově"agresivní":-))tak to právě zjemňuji tou sladkou smetanou:-)

    Odpovědět

  • Děkuji;-):-K
    Opravdu jsme si pochutnali:-p:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aničko, to je dobrota přímo podle našeho gusta;-) Příště tam vyzkoušej 100 ml zakysanky, místo té sladké smetany;-)omáčka je ještě výraznější;-)Jinak recept supr a dávám 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Samé sympatické ingredience. Jak se říká, jí se i očima a fotky vypadají víc než výborně. :-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moc hezky připravené jídlo, krásný servis.. zase další paráda "Papénové Ann";-):-D:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)tak jsem jenom polkla moc pěkné masenko:yes::yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: řízky naložené v kefíru řízek z krkovičky rizek v papinaku řízky v kefíru smažený řízek v pomalém hrnci řízky z krkovice naložené naložené maso na smažené řízky maso naložené v kefíru křehký řízek z krkovičky rizek z krkovice maso v kefíru smažený řízek z krkovičky naložení masa do kefiru naložené maso v kefíru křehké řízky z krkovičky smažený řízek z krkovice naložené rizky v kefíru recepty z papiňáku tlakovy hrnec smazeni rizku naložený krkovice

Zapomněl/a jsem heslo