Uzená krkovice v jemné omáčce

www.toprecepty.cz Kuchař:

Vepřové maso 1 názor

Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
21

Suroviny

1 kg uzené krkovice
1 lžíce tuku
0,2 l bílého vína
0,2 l smetany
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso ponoříme na 2 hodiny do vlažné vody, aby se uvolnila sůl. Potom ho osušíme a po všech stranách lehce opečeme na tuku.

  2. Pekáč s masem vložíme do trouby předehřáté na 200°C, po 15 minutách přilijeme bílé víno a pekáč přiklopíme. Po dalších 15 minutách přidáme smetanu a dusíme zakryté ještě 50 minut. Maso občas přeléváme.

  3. Hotový pokrm necháme ještě 10 minut uležet. V případě potřeby můžeme omáčku zředit nebo zjemnit smetanou. Maso nakrájíme a podáváme přelité omáčkou a s vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Uzená krkovice v jemné omáčce

  • maris maris

    Mně to moc chutnalo, dělala jsem ale jen v kastrolu, ne v troubě a omáčku jsem trošku zahustila moukou. Dávám bodík.:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo