

Cikánský řízek
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 4 vejce
- 3 - 4 ks střední cibule
- 4 lžíce bramborové moučky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky kari
- 1 lžíce sojové omáčky
- olej na smažení dle potřeby
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky, přidáme všechny vyjmenované ingredience, cibuli na půlkolečka, vše pěkně promícháme.
Mezitím dáme vařit nové brambory. Připravíme teflonovou pánev s olejem, na rozpálenou pánev dáme kopečky připravené kuřecí směsi, rozprostřeme je v malé řízečky a usmažíme.
Podáváme s oblohou čerstvé zeleniny a novými brambory s máslem, posypané čerstvou pažitkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cikánský řízek
-
Leila65:
Čînske jedlo a zemiaková (bramborová) kaša?
Trochu divoká kombinácia.
Ani keby to bolo naozaj "cigánske" jedlo (sójová omáčka?), tak tá zemiaková kaša k tomu nepatrí.
Jednou zo základných ingrediencií "cigánskej" kuchyne je slanina. Tá ale v recepte chýba. Takže ani "cigánske" ale ani "čínske" jedlo.
Napriek tomu výsledná kombinácia je celkom chutná. A to je zmysel každého receptu. -
Moc dobré to bylo. Ale : podle ingrediencí jsem dala čtyři vejce ,zdálo se mi to hodně řídké. tak jsem slila přes cedník a pak podle videa koukám, vejce dvě
Podle Vierky jsem pak přidala dvě lžíce domácího leča do části a chutnalo nám to . -
Rychlé a výborné. Navíc - z trochy masa oběd pro celou rodinku.
. K tomu "brambory pečené v papiňáku", zeleninový salát a sobotní oběd na stole.
-
Podobný recept mám už roky. Dělám i z vepřového nebo krůtího a koření dávám podle momentální chuti. Vynikající jsou třeba s pórkem nebo jarní cibulkou. Naposledy byly tento víkend a jako vždy se po nich zaprášilo! U nás se jim říká Helčiny pracny, recept mám od švagrové Heleny.
-
Dělám leta,jen pod jiným názvem
-
Dělám už roky,akorát den předem a uložím do lednice
-
Cikánské řízečky milujeme,už chutnají i návštěvám.
-
Dělám již několik let podle tohoto receptu. Rodina i návštěvy toto jídlo milují
-
Dnes byly k obědu a sklidily úspěch. Dlouho jsem neviděla u manžela tak "čistý " talíř
Bála jsem se, že se budou rozpadat,ale zbytečně, skvěle se obrací, prostě paráda a to mám hodně náročného muze ( co se týká jídla )
-
Velká spokojenost a velmi rychlá příprava lákavá cena,
Toprecepty.cz s.r.o.(CZ)
-
Je to fakt moc dobrý a také velmi rychké-díky.
-
Taky to znám jako čínské řízečky - ale je to mňamka! s bramborovou kaší, nebo s bramborem a domácí tatarkou
-
dneska jsem tento recept zkusila uvarit a moc jsme si vsichni pochutnali
-
nedávam tam cibuľu , ale 2 - 3 pl leča
-
Dělám už léta,ale v trochu jiném složení.....a chce to opravdu dodržet přesný poměr ingrediencí... a pak jsou placičky vynikající.....Jen mám výhradu k názvu... Proč "cikánské"...? .....sojovka se používá hlavně v čínské kuchyni...proto já je mám pod názvem "čínské řízečky" ...