Kompot je skvělý způsob, jak si sezónní ovoce vychutnat i mimo sezónu
Kompotované ovoce prošlo tepelnou úpravou, díky které vydrží v uzavřené nádobě i několik let. Sladký nálev je jemný a stejně jako samotné ovoce se dá využít při přípravě ovocných pohárů nebo dezertů. Kompotované ovoce se hodí třeba také do alkoholického i nealkoholického punče.
Kompotované ovoce
Kompot lze udělat ze všech druhů ovoce, ale i ze zeleniny – ano, máme na mysli dýňový kompot. Klasika je kompot z angreštu nebo z loupaných broskví. A co zkusit kompot z jeřabin nebo z hroznového vína?
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 1 hodinou
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 14 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13